Naţionala de baschet feminin a României, locul 40 în lume la finalul anului

Naţionala de baschet feminin a României ocupă locul 40 mondial, la finalul anului 2011, potrivit clasamentului anunţat, sâmbătă, de forul internaţional de profil (FIBA).

102 afișări
Imaginea articolului Naţionala de baschet feminin a României, locul 40 în lume la finalul anului

Naţionala de baschet feminin a României, locul 40 în lume la finalul anului

Naţionala feminină a României are 13 puncte şi ocupă locul 40, cu trei poziţii mai jos decât anul trecut, dar şi la egalitate cu echipa Muntenegrului. Prima poziţie este deţinută de echipa SUA, cu 940 puncte, la mare distanţă de a doua clasată, Australia (740 puncte), care a făcut rocada pe podium cu Rusia, clasată pe locul trei, tot cu 740 puncte.

În clasamentul FIBA se află 82 de echipe naţionale feminine, care au acumulat minimum un punct.

La masculin, naţionala României nu punctează în clasamentul FIBA, în care se află 98 de echipe reprezentative, cu minimum un punct. Ca şi la feminin, locul I revine echipei SUA (852 puncte), urmată de Spania (730) şi Argentina (673).

Situaţia este similară şi pentru echipele de juniori şi junioare ale României. Fetele se află pe locul 54 mondial (11 puncte), în timp ce băieţii nu se află în clasamentul FIBA de la finalul anului 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici