Naţionala de fotbal a Statelor Unite este noua deţinătoare a trofeului Golden Cup

  • Naţionala de fotbal a Statelor Unite a învins luni dimineaţa reprezentativa Mexicului, cu 1-0, în finala CONCACAF Gold Cup 2021, competiţia continentală nord americană.
  • Titlul a fost decis de un gol marcat din fază fixă de Miles Robinson, cu trei minute înainte de finalul reprizelor de prelungiri.
600 afișări
Imaginea articolului Naţionala de fotbal a Statelor Unite este noua deţinătoare a trofeului Golden Cup

Foto: Robin Alam/Icon Sportswire

În minutul 117, cu doar câteva minute înainte de loviturile de departajare, Robinson l-a învins pe mexicanul Edson Alvarez, după o centrare a lui Kellyn Acosta, în centrul suprafeţei de pedeapsă mexicane.

Mexicul a dominat prima repriză, având mai multe ocazii concrete prin care ar fi putut deschide scorul, însă portarul american Matt Turner s-a evidenţiat în mai multe rânduri. Totuşi, americanii au avut cea mai importantă ocazie a primei reprize, prin Paul Arriola, care a şutat în exteriorul bării porţii adverse, în minutul 29.

Americanii au fost mult mai buni în a doua repriză, echilibrând partida. Orbelin Pineda a ratat două ocazii mari pentru Mexic, iar Arriola şi Matthew Hoppe au avut cele mai bune oportunităţi pentru Statele Unite, spre finalul timpului regulamentar.

Este al şaptelea titlu de Gold Cup câştigat de Statele Unite, şi primul după cel din 2017. Mexicul a câştigat trofeul de opt ori, Canada fiind singura naţiune diferită de cele două, care a câştigat trofeul în 2000.

Pentru Statele Unite este al doilea trofeu important câştigat anul acesta împotriva Mexicului, după ce americanii învinseseră în luna iunie, în Liga Naţiunilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici