Naţionala de handbal feminin a României a învins China la JO

Naţionala de handbal feminin a României a învins, luni, reprezentativa similară a Chinei, cu scorul de 34-20 (17-11), în cel de-al doilea meci din cadrul grupei A, la Jocurile Olimpice de la Beijing.

32 afișări
Imaginea articolului Naţionala de handbal feminin a României a învins China la JO

Naţionala de handbal feminin a României a învins China la JO (Imagine: Mediafax/AFP)

Primul gol al României a venit din partea sărbătoritei zilei, Adina Meiroşu, care a împlinit, luni, 23 de ani, în timp ce a doua reuşită a aparţinut lui Carmen Amariei, 2-0 (min 3). Incomodată la început de defensiva avansată a Chinei, echipa României a pus accentul pe atacul rapid, după paradele excelente ale Luminiţei Huţupan-Dinu, reuşind să dejoace astfel tactica asiaticelor.

Gazdele s-au ţinut "scai" totuşi, ajungând la doar un gol, 7-6 (min. 14), dar n-au reuşit mai mult, în pofida susţinerii propriilor fani. După 12-6 (min. 19), România şi-a mărit avantajul constant, graţie relaţiei bune în ofensivă a duetului Stanca-Amariei. La pauză, 17-11.

Debutul părţii secunde a aparţinut Chinei, care s-a apropiat la patru goluri (18-14, min. 39), dar n-a reuşit să facă faţă fizic constant, iar căderea adversarelor, coroborată cu apărarea bună a României, susţinută de portarul Huţupan-Dinu, a condus la un deznodământ previzibil: victoria la scor a tricolorelor. A contat mult în repriza secundă nu doar evoluţia bună a portarului Huţupan-Dinu, ci şi precizia extremei Ramona Maier. România a marcat spectaculos, printr-o aeriană a interului Carmen Amariei, care a şi stabilit ulterior scorul final, 34-20.

Marcatoarele echipei României au fost: Amariei 9, Maier 8, Stanca 6, Brădeanu 4, Beşe şi Meiroşu, câte 2, Nechita-Olteanu, Ardean-Elisei şi Lecuşanu, câte 1.

Din tabăra Chinei s-a remarcat Wei Qiu Xiang, cu 6 goluri.

În partida de debut din grupa A, reprezentativa antrenată de Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi a învins fără probleme echipa Kazahstan, cu scorul de 31-19 (13-10).

Programul naţionalei României în continuare este următorul: cu Franţa (miercuri, ora 5.25), cu Angola (vineri, ora 10.30) şi cu Norvegia (duminică, ora 8.40).

În grupa B evoluează echipele Rusiei, Germaniei, Ungariei, Coreea de Sud, Suedia şi Brazilia.

Alte rezultate ale zilei de luni: Franţa-Kazahstan 21-18 (grupa A), Norvegia-Angola 31-17 (grupa A), Ungaria-Brazilia 28-28, Coreea de Sud-Germania 30-20 (grupa B). Ultimul meci al al zilei este programat între Rusia şi Suedia (grupa B).

Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici