Naţionala de handbal feminin a României, învinsă cu 26-20 de Serbia în ultimul meci amical înaintea debutului la CE

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă vineri, la Pancevo, de reprezentativa Serbiei, scor 26-20 (12-11), în ultimul meci amical dinaintea debutului la CE, găzduit chiar de adversara tricolorelor din această seară.

257 afișări
Imaginea articolului Naţionala de handbal feminin a României, învinsă cu 26-20 de Serbia în ultimul meci amical înaintea debutului la CE

Naţionala de handbal feminin a României, învinsă cu 26-20 de Serbia în ultimul meci amical înaintea debutului la CE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serbia a condus în primele minute ale confruntării, chiar şi la diferenţă (6-2), dar România a egalat după un sfert de oră, 6-6, şi şi-a impus ritmul, 6-9 (min. 19). Serbia a revenit spre pauză, 10-10 (min. 27), iar după 30 de minute, tabela arăta avantaj pentru gazde, scor 12-11.

Dominaţia sârboicelor a continuat şi în repriza secundă, 16-13 (min. 38), 18-14 (min. 43) şi 23-17 (min. 52). Jucătoarele antrenate de Gheorghe Tadici au făcut eforturi să întoarcă soarta meciului, indiferent de formulele de joc din teren, dar nu a fost seara lor norocoasă, fiind învinse cu 26-20, în ultima partidă înaintea debutului la Campionatul European.

Drumul spre Pancevo a fost presărat şi cu un "eveniment" nedorit, un microbuz intrând într-o coliziune uşoară cu autocarul naţionalei României.

După meciul din această seară, delegaţia tricoloră se va îndrepta spre Vrşeţ, unde România va fi cantonată pentru meciurile oficiale din grupa D.

Lotul cu care România participă la CE din Serbia este format din următoarele 16 jucătoare: Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu, Talida Tolnai (portari), Iulia Curea, Ada Nechita, Oana Manea, Ionela Stanca, Aurelia Brădeanu, Adina Meiroşu, Cristina Neagu, Adriana Ţăcălie, Magda Paraschiv, Nicoleta Dincă, Clara Vădineanu, Melinda Geiger şi Crina Pintea.

Primul meci al României este cel cu Rusia (4 decembrie), urmat de cele cu Islanda (5 decembrie) şi cu Muntenegru (7 decembrie).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici