Naţionala de handbal feminin a României, medalie de argint la Campionatul Mondial Universitar

Echipa naţională universitară de handbal feminin a României a obţinut medalia de argint la Campionatul Mondial Universitar din Brazilia, fiind învinsă, sâmbătă noapte, în finală, de reprezentativa Cehiei, scor 32-18 (17-9).

267 afișări
Imaginea articolului Naţionala de handbal feminin a României, medalie de argint la Campionatul Mondial Universitar

Naţionala de handbal feminin a României, medalie de argint la Campionatul Mondial Universitar (Imagine: Mircea Rosca/Arhiva Mediafax Foto)

Tricolorele nu au reuşit să-şi ia revanşa în finala de la Blumenau în faţa Cehiei, singura echipă care a învins România şi în grupă. Echipa antrenată de Ioan Băban a fost nevoită să se mulţumească cu medalia de argint, una preţioasă însă, având în vedere că România a fost cotată cu şansa a treia sau chiar a patra la aurul mondial universitar.

Tot sâmbătă noapte s-au jucat şi celelalte două partide de clasament final: Polonia - Brazilia 41-26 (pentru medalia de bronz) şi Chile - Uruguay 20-28 (locurile 5-6).

România a obţinut următoarele rezultate la CMU din Brazilia: 36-15 (21-6) cu Chile, 24-18 (12-9) cu Polonia, 34-21 (19-10) cu Uruguay, 28-27 cu Brazilia, 24-30 (10-19) cu Cehia şi 18-32 (9-17) în finală tot cu Cehia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici