Naţionala de handbal masculin a României a câştigat, 28-23, cu Lituania, în calificări pentru CE

Naţionala de handbal masculin a înregistrat prima victorie în grupa 6 de calificare pentru Campionatul European din 2020, după ce a învins Lituania cu 28-23. Cele două naţionale se vor reîntâlni duminică, în partida retur.

146 afișări
Imaginea articolului Naţionala de handbal masculin a României a câştigat, 28-23, cu Lituania, în calificări pentru CE

Naţionala de handbal masculin a României a câştigat, 28-23, cu Lituania, în calificări pentru CE

România s-a prezentat la partida tur cu Lituania doar cu şase jucători care au început campania de calificare, aşadar cu o echipă schimbată în proporţie de peste 60%. Nu a fost însă o echipă complet nouă, pentru că interii Demis Grigoraş şi Alexandru Şimicu, ultimul revenit la lot după o accidentare, au făcut legătura între vechea şi noua gardă. Totodată, au fost şi oamenii decisivi în multe momente ale jocului.

Cu o singură excepţie, în minutul 8 (scor 3-4), România a fost permanent la conducere, iar desprinderea a venit chiar devreme. Defensiva tricoloră a reuşit câteva intercepţii şi l-a lansat pe Gabriel Bujor pe contraatac, care a înscris cu foarte multă siguranţă de fiecare dată. Pe măsură ce a luat viteză, România a prins şi foarte mult tupeu şi nu a ezitat să facă spectacol. Faza meciului a venit în minutul 14, când Demis Grigoraş a venit lansat din spate şi a marcat dintr-o aeriană pentru 9-5. Perioada de graţie a echipei s-a prelungit până în minutul 19, când România a realizat o diferenţă de 6 goluri, scor 12-6.

Prima reprezentativă a avut multă personalitate, dar şi momente în care a fost inocentă. Lipsa de experienţă a unor băieţi s-a văzut uneori, aşa cum a fost şi cazul tânărului pivot Dumitru, care a primit două eliminări la rând. Lituania a profitat de superiorităţi şi a revenit la 11-13 (min. 25).

După 16-13 la pauză, oaspeţii au mai contat doar vreo 10 minute, până în momentul în care au suferit o pierdere grea. Interul Truchanovicius de la Montpellier s-a accidentat, iar Lituania a simţit că se prăbuşeşte.

România s-a închis tot mai bine în apărare, fiind susţinută bine din poartă şi de portarul Ionţ Iancu, care şi-a înmulţit paradele. Tot cu apărarea au apărut alte goluri uşoare, precum cele înscrise de Fotache şi Iancu cu poarta goală. România a avut permanent o siguranţă a rezultatului, reuşind să-şi ţină adversara la distanţă de 4-5 goluri.

În cele din urmă, tricolorii au obţinut un succes logic după cum a decurs jocul, 28-23, unul şi de moral. Naţionala a făcut primele două puncte în grupă şi măcar locul 3 în grupă îi este accesibil. La Euro merg şi patru echipe cu cel mai bun punctaj de pe locurile 3 din cele opt grupe.

România – Lituania 28-23 (16-13)

Iancu 1 gol, Şelaru – portari; Şimicu 4, Rotaru 3, Grigoraş 8, Racoţea, Bujor 6, Negru 2, Szoke 2, Csog, Buzle, Căbuţ 1, Fotache 1, Dumitru, Militaru, Thalmaier. Antrenor: Manuel Montoya

Rasimas, Morkunas – portari; Urbonas 2, Bernatonis, Virbauskas 2, Malasinskas 2, Babarskas 3, Petreikis, Truchanovicius 3, Pleta 1, Tarcijonas 2, Grosas 1, Palevicius 2, Drabavicius 1, Stankevicius 1, Dumcius 3. Antrenor: Andriuska Mindaugas

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici