Naţionala de hochei U13 a României joacă în tricouri cu stema Transilvaniei la un turneu din Canada

O echipă prezentată drept naţionala de hochei sub 13 ani a României poartă echipament cu stema Transilvaniei pe piept la un turneu internaţional la care participă, în această perioadă, în Canada, la Quebec, potrivit site-ului www.dantanasa.ro.

368 afișări
Imaginea articolului Naţionala de hochei U13 a României joacă în tricouri cu stema Transilvaniei la un turneu din Canada

Naţionala de hochei U13 a României joacă în tricouri cu stema Transilvaniei la un turneu din Canada

Micii hocheişti concurează cu reprezentative din mai multe ţări şi pe site-ul întrecerii sunt trecuţi drept "România". Echipa din România participă la turneul internaţional sub 13 ani „Pee-Wee” Quebec, din Canada. Competiţia este cea mai prestigioasă competiţie de copii din lume. De-a lungul timpului, jucători precum Wayne Gretzky, Mario Lemieux sau Patrick Roy au participat la acest turneu, alături de mulţi alţi jucători care au ajuns să evolueze în NHL.

Deşi joacă pentru România, jucătorii naţionalei U13 poartă pe piept, pe tricourile de joc, stema Transilvaniei, şi nu a ţării noastre.

Peste 100 de ţări participă în fiecare an la această competiţie. Canada, USA, Rusia, Suedia, Elveţia, Finlanda, Norvegia, Marea Britanie, Mexic, Franţa, Austria, Cehia, Germania, Slovacia, Italia, Olanda etc. În acest an, noutăţile sunt selecţionate din Lituania şi România. Deplasarea echipei României la acest turneu a fost posibilă cu suportul Fundaţiei Ţiriac şi Coronei Braşov.

În general, echipa de hochei a României este formată din jucători de la echipele Corona Braşov, Miercurea Ciuc, Gheorgheni sau Felcsik, mai scrie sursa citată.

Contactat de ProSport, Alexandru Hălăucă, preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe gheaţă, a menţionat că echipa prezentată drept naţionala României pe site-ul competiţiei "Pee-Wee" Quebec nu este trimisă de federaţie şi că a convocat conducerea FRHG mâine, pentru a discuta situaţia apărută. „Nu este reprezentativa României! Am aflat şi eu astăzi despre acest lucru. Mâine sunt în Bucureşti, am convocat Biroul Federal pentru a lua o hotărâre vizavi de tot ce s-a întâmplat. În orice caz, e clar că nu sunt trimişi de noi! Federaţia nu are nicio implicare, n-a cheltuit niciun leu, absolut nimic! Nici nu ştiam... Sunt o selecţionată din Braşov şi din Academia de la Miercurea Ciuc, din ce am aflat şi eu”, a declarat Hălăucă. Acesta a promis că luni, după prânz, federaţia îşi va face public punctul de vedere oficial.

În urmă cu trei ani, hotnews.ro a scris că guvernul maghiar a cheltuit două milioane de euro pentru un proiect care viza înfiinţarea unei academii de hochei în Harghita şi Covasna

Aşa cum se poate vedea şi în imaginea de mai jos, pe site-ul competiţiei "Pee-Wee" Quebec 2019 figurează numele României, scris în engleză şi franceză, la rubrica "Lista celor 19 ţări participante".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici