Naţionala de polo are antrenor maghiar

Noul antrenor al echipei naţionale de polo, ungurul Istvan Kovacs, s-a declarat neplăcut surprins de situaţia materială a acestui sport în România, afirmând că aceste condiţii îl fac să se simtă "undeva înapoi în timp".

27 afișări
Imaginea articolului Naţionala de polo are antrenor maghiar

Naţionala de polo are antrenor maghiar (Imagine: Mediafax Foto)

"Condiţiile din România mă fac să mă simt undeva înapoi în timp. Nu este normal să nu existe mai multe bazine, pentru că nu se pot disputa meciuri importante. O problemă în România este aria restrânsă de selecţie, tocmai din această lipsă a bazinelor, care face ca numărul sportivilor să fie limitat. Construirea unor bazine în ţară va duce sigur la creşterea nivelului actual", a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Kovacs.

Kovacs a remarcat vârsta înaintată a jucătorilor din lotul naţionalei: "Îi ştiu foarte bine pe cei patru jucători care evoluează în străinătate, iar pe lângă aceştia sunt cei din campionatul intern. I-am urmărit pe toţi de când sunt în contact cu federaţia română, iar pe lângă aceştia ar trebui să vină şi cei tineri din urmă. Am observat că vârsta celor din lot este destul de înaintată la majoritatea dintre ei, iar pe termen lung trebuie integraţi şi cei tineri".

El a semnat în faţa jurnaliştilor un contract pe patru ani cu Federaţia Română de Polo.

Kovacs a afirmat că formaţia României are potenţial şi echipa ar fi meritat să participe la Jocurile Olimpice de la Beijing. "Am antrenat în campionatul maghiar 20 de ani, iar rezultatele au fost deosebite. Doresc să obţin rezultate cât mai bune cu naţionala României. Cred că această echipă are potenţial şi aş dori ca nivelul formaţiei României să devină mai ridicat decât este acum. Vreau să pun umărul la realizarea acestui lucru. Consider că munca pe termen lung este cea care poate da rezultate. Cred că România ar fi avut loc şi la Jocurile Olimpice de la Beijing. Pentru mine, fiecare competiţie este importantă, iar Campionatul Mondial de anul viitor este o etapă în drumul spre Olimpiada din 2012", a precizat Kovacs.

Preşedintele Federaţiei Române de Polo, George Gaiţă, consideră că Istvan Kovacs este unul dintre cei mai buni tehnicieni din lume, un antrenor cu o bogată experienţă: "Este important că unul din marii antrenori ai lumii a fost convins de să preia cârma echipei naţionale până la Olimpiadă. Cred că este un succes, pentru că am abordat alţi mari antrenori şi până la urmă am ales cea mai bună variantă. Cred că cea mai bună şcoală de polo este cea maghiară. Ultimele Jocuri Olimpice au fost câştigate de Ungaria. Au o şcoală formidabilă şi spre deosebire de noi au reuşit să-şi păstreze tradiţiile, la fel cum au făcut-o şi în handbal. De aceea, domnul Istavan Kovacs este cea mai bună variantă pentru noi. Are o experienţă formidabilă, este un antrenor de 50 de ani care a reuşit în cariera sa. Sperăm că vom reuşi şi noi alături de el şi sper să-i oferim toate condiţiile pentru a accede la toate marile competiţii".

Gaiţă a declarat că bugetul Federaţiei Române de Polo a fost redus la jumătate şi a deplâns la rândul său situaţia bazelor sportive din România.

Preşedintele Federaţiei Române de Polo a anunţat că obiectivele noului antrenor sunt următoarele: o clasare pe unul dintre locurile 1-7 la Campionatul Mondial din iulie 2009, una pe locurile 1-6 la următoarele Mondiale, tot 1-6 şi la Campionatul European, calificarea la Jocurile Olimpice şi clasarea pe locurile 1-6 la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici