Naţionala feminină, în grupă cu Ucraina, Portugalia şi Elveţia, pentru CE din 2010

Echipa naţională de handbal feminin a României va juca în grupa 1 preliminară, cu reprezentativele Ucrainei, Portugaliei şi Elveţiei, în cursa de calificare la turneul final al Campionatului European din 2010.

22 afișări
Imaginea articolului Naţionala feminină, în grupă cu Ucraina, Portugalia şi Elveţia, pentru CE din 2010

Naţionala feminină, în grupă cu Ucraina, Portugalia şi Elveţia, pentru CE din 2010 (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru prima dată în istoria organizării Campionatelor Europene, ediţia din 2010 se va desfăşura în două ţări: Norvegia şi Danemarca (9-19 decembrie).

De asemenea, este o premieră şi sistemul de calificare la turneul final, implementat deja în competiţia similară masculină, cu grupe preliminare în care se vor juca meciuri tur-retur.

La turneul final vor evolua 16 echipe, singurele care au asigurată participarea în prezent fiind naţiunile gazdă, Norvegia şi Danemarca. În cursa pentru celelalte 14 locuri vor intra încă 29 de reprezentative - Austria, Azerbaidjan, Belarus, Croaţia, Cehia, Spania, Finlanda, Franţa, Anglia, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Olanda, Polonia, România, Rusia, Slovenia, Serbia, Elveţia, Slovacia, Suedia şi Turcia - care vor susţine meciuri în grupele preliminare în intervalul septembrie 2009-mai 2010. Dintre acestea, cele mai slab cotate echipe, Finlanda şi Anglia, îşi vor disputa un loc în grupele preliminare, meciurile tur-retur fiind programate în septembrie 2009. În final, vor exista şapte grupe a câte patru echipe.

Meciurile din grupele preliminare se vor juca astfel:

Etapa I - între 14-18 octombrie 2009,

Etapa a II-a - între 31 martie-4 aprilie 2010,

Etapa a III-a - între 26-30 mai 2010.

La ultima ediţie a Campionatului European, desfăşurată în luna decembrie 2008, în Macedonia, naţionala României a ocupat locul cinci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici