Naţionala României a ratat calificarea în semifinalele CE de handbal feminin

Naţionala de handbal a României a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin, după ce a pierdut, cu scorul de 31-37 (14-19), meciul susţinut în compania Norvegiei, în grupa I principală.

11 afișări
Imaginea articolului Naţionala României a ratat calificarea în semifinalele CE de handbal feminin

Naţionala României a ratat calificarea în semifinalele CE de handbal feminin

Naţionala de handbal a României a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin, după ce a pierdut, cu scorul de 31-37 (14-19), meciul susţinut în compania Norvegiei, în grupa I principală.

România va juca pentru locurile 5-6.

Partida a început furibund, cu nordicele atacând cu succes (1-4, min. 4 şi 3-6, min. 8) şi tricolorele părând marcate de ritmul nebunesc impus de adversare. România a plătit tribut replierii tardive, primind goluri foarte rapide, din 2-3 pase, dar a revenit în joc după un şut spectaculos al Cristinei Neagu, 7-8 (min. 13), care a obligat antrenorul Norvegiei, Marit Breivik să ceară timp de odihnă. Elevele sale au ripostat incredibil, înscriind trei goluri în doar un minut (7-11, min. 14). În poarta României, Luminiţa Huţupan-Dinu nu a reuşit nici ea să ţină piept iureşului nordic, fiind schimbată cu Florentina Grecu. Norvegia s-a detaşat la cinci goluri (9-14, min. 19), venind rândul lui Radu Voina să ceară time-out. "Trecem pe lângă situaţii, după care vom plânge. Haideţi că se poate!", le-a spus Voina jucătoarelor tricolore, care au redus la următorul atac (10-14). În poartă, Grecu a apărat pe bandă rulantă, primind doar două goluri, în şapte minute. Lupta cu apărarea Norvegiei a fost mult mai dificilă decât se aşteptau tricolorele, dar chiar şi aşa au reuşit să mai reducă din diferenţă (12-15, min. 25). Pe postul de extremă dreapta a intrat Oana Şoit, interul dreapta al naţionalei, antrenorul Voina fiind nevoit să recurgă la această măsură, după ce Cioaric nu a făcut faţă mizei partidei.

Pe final de repriză, nordicele au continuat dominaţia ofensivă, profitând de apărarea "ţintuită" pe semicerc a României. Scor la pauză: 14-19, iar calificarea în semifinale părea deja imposibil de atins pentru România.

La cinci minute de la reluarea meciului, tricolorele au reuşit să reducă, 18-20, după un gol important al Narcisei Lecuşanu, după care meciul a pierdut din nou fragilul echilibru (19-25, min. 39). Postul de extremă dreaptă a fost în continuare deficitar, astfel că Radu Voina a "detaşat" o extremă stânga, Camelia Balint, pe acea poziţie. Lucrurile au mers din ce în ce mai prost pentru naţionala României, care a căzut psihic la mijlocul reprizei secunde (19-27, min. 43).

Partida n-a mai avut istoric, Norvegia impunându-se la pas, în pofida revenirii României din final (29-34, min 57), după un meci în care a făcut ce a vrut pe teren, profitând de regretele jucătoarelor României, după meciul pierdut cu Spania. România a pierdut un singur meci până la disputa cu nordicele, dar a fost singura care a contat cu adevărat. În cazul unei victorii, coroborată cu cea împotriva Ucrainei, tricolorele ar fi continuat cursa spre semifinale. Ajungând la "mâna" Norvegiei, dar şi a propriei neputinţe, echipa României este nevoită să lupte pentru locul cinci, încheind grupa principală I pe locul trei. Dacă vor învinge, îşi vor îndeplini obiectivul trasat de FR Handbal, care este clasarea pe unul din locurile 1-5.

Marcatoare:

România - Neagu 7, Elisei-Ardean 6, Meiroşu 4, Manea 4, Amariei 3, Lecuşanu 3, Geiger 3, Balint 1.

Norvegia - Riegelhuth 7, Sulland 6, Noestvold 5, Loeke 4, Johansen 3, Lunde 3, Herrem 3, Frafjord 2, Kristiansen 2, Larsen 1, Breivang 1.

Echipele calificate în semifinale sunt Germania (9 puncte) şi Rusia (7 puncte), respectiv Norvegia (9 puncte) şi Spania (6 puncte).

Echipa României, tot cu 6 puncte, a ocupat locul trei în grupa principală I, dar a ratat calificarea, primul criteriu de departajare fiind rezultatele direct, iar ibericele ne-au învins, cu 26-18.

Naţionala de handbal feminin a României va juca, sâmbătă, pentru ocuparea locului cinci la Campionatul European din Macedonia, cu reprezentativa Croaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici