Naţionala României va pregăti la Izvorani debutul în Rugby Europe Championship. Meciurile în sezonul 2016-2017

Naţională de rugby a României se reuneşte duminică, 29 ianuarie, la Izvorani pentru a începe pregătirea meciurilor din Rugby Europe Championship. Primii care vor intra în cantonament vor fi jucătorii care evolueza în campionatul intern, aceştia urmând să facă pe 31 ianuarie şi vizită medicală.

165 afișări
Imaginea articolului Naţionala României va pregăti la Izvorani debutul în Rugby Europe Championship. Meciurile în sezonul 2016-2017

Naţionala României va pregăti la Izvorani debutul în Rugby Europe Championship (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

Staff-ul tehnic a stabilit iniţial un lot de 36 de jucători, însă după evoluţiile Timişoarei Saracens din Challenge Cup, în acest lot au apărut câteva modificări în urmă accidentărilor. Astfel, România porneşte la drum cu un lot de 33 de jucători. De remarcat este revenirea pilierului Andrei Ursache, care evoluează în Franţa, la Carcassonne, acesta jucând ultima dată pentru Stejari la Cupa Mondială din 2015.

Din cei 33 de jucători selecţionaţi, cei mai mulţi, 11, provin de la campioană României, Timişoara Saracens, 8 de la Ştiinţă Baia Mare, 6 de CSA Steaua, 1 de la CS Dinamo şi 1 de la CSM Bucureşti. Şase Stejari evolueza în Franţa, cinci în ProD2 şi unul în Top 14.

După câteva zile de pregătire la Izvorani, Stejarii vor pleca pe 3 februarie la Lisabona, unde vor face joncţiunea cu jucătorii care evoluează în Franţa. O zi mai târziu, pe 4 februarie, România va întâlni într-un meci de pregătire Portugalia. Sezonul 2016-2018 al Rugby Europe Championship este unul extrem de important, ierarhia finală aducând şi calificarea directă la Cupa Mondială din Japonia din 2019.

„Au intervenit câteva modificări faţă de lotul anunţat iniţial, modificări făcute din cauza accidentărilor, astfel încât am chemat să vedem mai mulţi jucători tineri. Este important să avem un debut bun de turneu pentru că de obicei primele meciuri ale noastre sunt un pic mai grele pentru că jucătorii se reunesc după câteva luni şi până restabilim relaţiile de jos, durează ceva. Mă bucur că avem acest meci de pregătire cu Portugalia, meci care oferă şansă de a selecta cei mai în formă jucători pentru Rugby Europe Championship”, a declarat antrenorul Lynn Howells, potrivit site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby.

Lotul convocat pentru primele meciuri din Rugby Europe Championship:

PILIERI: Mihai Lazăr (Castres Olympique), Constantin Pristavita (Ştiinţă Baia Mare), Alexandru Ţăruş (Beziers), Alexandru Gordas (CSA Steaua), Andrei Ursache (Carcassonne), Bogdan Neacşu (Dinamo), Vlad Badalicescu (Steaua), Alexandru Savin (CSM Bucureşti)
TRĂGĂTORI: Florin Bardasu (Baia Mare), Marian Căpăţână (Timişoara Saracens), Otar Turashvili (Colomiers)
LINIA A DOUA: Valentin Poparlan (Timişoara Saracens), Andrei Iurea (Baia Mare), Johan Van Heerden (Ştiinţă Baia Mare), Ionuţ Mureşan (Timişoara Saracens)
LINIA A TREIA: Viorel Lucaci (CSA Steaua), Andrei Gorcioaia (Massy), Cristian Chirică (Ştiinţă Baia Mare), Vlad Nistor (Albi), Dorin Lazăr (Timişoara Saracens), Răzvan Ailenei (Ştiinţă Baia Mare)
MIJLOCAŞI LA GRĂMADĂ: Valentin Calafeteanu (Timişoara Saracens), Florin Surugiu (CSA Steaua ), Alexandru Ţiglă (Ştiinţă Baia Mare)
MIJLOCAŞI LA DESCHIDERE: Jody Rose (Timişoara Saracens)
CENTRI: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Jack Umaga (Timişoara Saracens), Florin Vlăduţ Popa (Timişoara Saracens)
ARIPI: Stephen Shennan (Timişoara Saracens), Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), Mădălin Lemnaru (Timişoara Saracens)
FUNDAŞI: Cătălin Fercu (Timişoara Saracens), Samoa Luke (Ştiinţă Baia Mare)

Meciurile României în sezonul 2016-2017 al Rugby Europe Championship:

Germania – România, Offenbach, 11 februarie
România – Spania, Iaşi, 18 februarie
Rusia-România, Soci, 4 martie
Belgia -România, Bruxelles, 11 martie
România – Georgia, 19 martie, Bucureşti

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici