NBA este dată în judecată de arbitrii concediaţi care au refuzat vaccinurile COVID

Asociaţia Naţională de Baschet (NBA) din Statele Unite fost dată în judecată de trei arbitri cu vechime care spun că liga i-a concediat anul acesta după ce au refuzat să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 din motive religioase.

598 afișări
Imaginea articolului NBA este dată în judecată de arbitrii concediaţi care au refuzat vaccinurile COVID

Sursa foto: Profimedia

Într-o plângere depusă sâmbătă la tribunalul federal din Manhattan, Kenny Mauer, Mark Ayotte şi Jason Phillips au declarat că liga a impus în mod abuziv respectarea „normelor sale de igienă" şi a concluzionat în mod eronat că obiecţiile lor religioase sincere nu se încadrează în „standardul său ridicat" împotriva vaccinării.

Reclamanţii au declarat că ultimatumul „vaccin sau slujbă" al NBA a dus la suspendarea lor pentru sezonul 2021-2022, când liga a cerut vaccinarea COVID pentru toţi angajaţii, alţii decât jucătorii.

Aceştia au declarat că liga a refuzat să îi repună în funcţie, în ciuda ridicării cerinţei de vaccinare pentru sezonul 2022-2023, în conformitate cu interdicţia privind mandatele de vaccinare în cadrul noului său contract colectiv de muncă pe şapte ani cu arbitrii.

Mauer şi Ayotte au declarat că au fost arbitri NBA timp de 35 de ani şi, respectiv, 17 ani, înainte de a fi suspendaţi, în timp ce Phillips a fost arbitru timp de 19 ani.

Reclamanţii acuză NBA că a încălcat legea federală privind drepturile civile şi legile privind drepturile omului din statul New York şi din oraş. Aceasta solicită plata anticipată şi retroactivă, despăgubiri punitive, precum şi despăgubiri pentru prejudicii de reputaţie şi pentru durere şi suferinţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici