Negoiţă a fost la DNA, dar nu a prezentat probe în cazul Bărboianu. Jucătorul se declară bucuros de acţiunea finanţatorului

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a fost la sediul DNA pentru a da detalii cu privire la acuzaţiile de noncombat pe care i le-a adus fundaşului Ştefan Bărboianu, acest demers fiind salutat de fostul jucător dinamovist, care consideră că ancheta procurorilor îi va dovedi nevinovăţia.

257 afișări
Imaginea articolului Negoiţă a fost la DNA, dar nu a prezentat probe în cazul Bărboianu. Jucătorul se declară bucuros de acţiunea finanţatorului

Negoiţă a fost la DNA în cazul Bărboianu, jucătorul se declară bucuros de acţiunea finanţatorului (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a fost luni şi marţi la DNA, dar nu a prezentat procurorilor anticorupţie nicio probă care să-l incrimineze pe Ştefan Bărboianu că nu şi-ar fi apărat corect şansele la meciul cu Steaua, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul FRF.

Conform surselor citate, FRF a făcut o sesizare, prin Departamentul de Integritate, la Direcţia Naţională Anticorupţie, luni Negoiţă fiind însoţit la DNA de către şeful acestui departament Costin Negraru, iar marţi s-a prezentat singur în faţa procurorilor.

Ionuţ Negoiţă nu a prezentat însă nicio probă care să-l incrimineze pe Bărboianu, procurorii transmiţând FRF că nu-l pot opri pe acţionarul dinamovist să vorbească în spaţiul public şi că nu pot interveni dacă acesta nu probează declaraţiile făcute.

În consecinţă, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a sesizat, marţi, în scris, Comisia de Disciplină în legătură cu declaraţiile făcute de Negoiţă la 6 mai, acţionarul FC Dinamo urmând să fie audiat în cursul săptămânii viitoare.

Avocatul fotbalistului, Dan Idita, a declarat, marţi, că Bărboianu "este relaxat" şi a primit "cu bucurie" vestea că a fost denunţat la DNA de Negoiţă, deoarece ancheta procurorilor anticorupţie îi va dovedi nevinovăţia.

"Salutăm acest demers, ne bucurăm că domnul Negoiţă a făcut acest demers. Am vorbit cu jucătorul, este relaxat din acest punct de vedere. DNA este o instuţie serioasă şi credibilă şi este bine că este implicată în acest episod. El a primit această veste cu bucurie, pentru că este încă un mod de a-şi dovedi nevinovăţia şi că acele afirmaţii făcute de domnul Negoiţă nu pot fi probate", a spus Idita, la DigiSport.

Potrivit avocatului, Bărboianu va deschide acţiuni atât la instanţele civile, cât şi la Comisia de Dsiciplină a FRF în urma acuzaţiilor lui Negoiţă. "Urmează ca jucătorul să formuleze o acţiune în faţa instanţelor civile şi o sesizare a Comisiei de Disciplină, pentru că declaraţiile domnului Negoiţă fac şi obiectul articolului 52 din Regulamentul Disciplinar. De altfel, FRF s-a autosesizat şi urmează să iniţieze, la rândul ei, un demers la Comisia de Disciplină", a precizat Idita.

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, l-a acuzat, la 6 mai, pe fundaşul Ştefan Bărboianu, pe care l-a dat afară de la echipă, că nu şi-a apărat corect şansele în derbiul cu Steaua, pierdut de "alb-roşii" cu scorul de 1-3, omul de afaceri precizând că ştie toate detaliile "trădării".

Bărboianu a negat acuzaţiile de "blat" formulate la adresa lui de Ionuţ Negoiţă, cerându-i acestuia să se adreseze autorităţilor şi să probeze afirmaţiile făcute.

Secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că acuzele de noncombat formulate de acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, la adresa fundaşului Ştefan Bărboianu după meciul cu Steaua vor ajunge în zilele următoare la Comisia de Disciplină.

Ştefan Bărboianu a fost titular, la 3 mai, în meciul formaţiei Dinamo, pierdut cu scorul de 1-3, pe teren propriu, în faţa echipei Steaua, în cadrul etapei a XXX-a a Ligii I. El a provocat în minutul 76 lovitura de la unsprezece metri din care Steaua a deschis scorul, prin Nicolae Stanciu.

La două zile după această partidă, FC Dinamo a anunţat rezilierea de comun acord a contractului cu fundaşul Ştefan Bărboianu.

În vârstă de 27 de ani, Bărboianu a revenit la Dinamo în luna ianuarie a anului 2014, de la Astra Giurgiu. El a mai jucat la formaţia "alb-roşie" în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici