Nelson Mandela va fi prezent câteva minute la ceremonia de deschidere a CM

Primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela, va fi prezent, vineri, la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, a declarat, marţi, unul dintre nepoţii acestuia, Nkosi Zwelivelile Mandela.

17 afișări
Imaginea articolului Nelson Mandela va fi prezent câteva minute la ceremonia de deschidere a CM

Nelson Mandela va fi prezent câteva minute la ceremonia de deschidere a CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Va fi la stadion. Nu ştim cât timp va rămâne, dar va sta cel puţin 10 sau 15 minute. Va veni pentru a-i saluta pe fani şi se va întoarce acasă, pentru a urmări meciul", a precizat, pentru AFP, Nkosi Zwelivelile Mandela, care s-a exprimat în numele familiei câştigătorului premiului Nobel pentru pace.

Potrivit Fundaţiei Mandela, fostul preşedinte a precizat că va stabili de pe o zi pe alta care va fi programul său.

Un alt nepot al lui Mandela, Mandla Mandela, a declarat, săptămâna trecută, că bunicul său este prea bătrân pentru a fi prezent la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale de fotbal, care va avea loc pe 11 iunie, pe arena Soccer City.

Nelson Mandela, care împlineşte 92 de ani la 18 iulie, a avut ultima apariţie publică la 11 februarie, în timpul vizitei la Parlamentul sud-african, care a marcat 20 de ani de la eliberarea sa.

Selecţionata ţării gazdă, Africa de Sud, va întâlni reprezentativa Mexicului în meciul de deschidere al CM.

Află aici care este programul Cupei Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici