Next Gen ATP Finals de la Milano va testa noile reguli din tenis

Next Gen ATP Finals de săptămâna viitoare, de la Milano, va fi din nou un eveniment de testare a unor noi reguli în tenisul mondial.

128 afișări
Imaginea articolului Next Gen ATP Finals de la Milano va testa noile reguli din tenis

Next Gen ATP Finals de la Milano va testa noile reguli din tenis

Evenimentul, lansat pentru prima dată în 2017, va testa introducerea unui timp redus între lovituri, de la 25 la 15 secunde între puncte, atunci când un punct este obţinut cu un as, un serviciu câştigător sau o dublă greşeală.

Ca şi în cazul celor 25 de secunde de acum, timpul va începe după ce arbitrul anunţă scorul, iar speranţa este că, dacă - la fel ca în cazul altor reguli experimentate în trecut la Next Gen - implementarea timpului redus funcţionează, acesta va putea fi introdus în circuitul principal.

Intenţia din spatele noii reguli este de a încerca să atragă o generaţie mai tânără către acest sport, oamenii în general fiind din ce în ce mai puţin dornici să petreacă ore întregi urmărind un eveniment sportiv.

De asemenea, la Milano, numărul de game-uri înainte de schimbarea terenului va fi modificat.

În mod normal, jucătorii schimbă terenul după fiecare două game-uri, dar la Milano vor schimba la fiecare trei.

De asemenea, jucătorii vor trebui să schimbe terenul la finalul fiecărui set.

Next Gen Finals a fost întotdeauna un pionier în încercarea de noi reguli care au ajuns apoi în evenimentele ATP din anul următor.

Un mare succes a fost cel al liniei electronice (Electronic Line Calling) prin Hawk-Eye Live, care a fost testat pentru prima dată la Next Gen.

La fel şi cu coaching-ul pe teren, testat iniţial prin intermediul căştilor în 2019 şi 2020, apoi de pe liniile laterale în 2021.

Acest eveniment are, de asemenea, o configuraţie de meci unică.

Meciurile se joacă în cel mai bun din cinci seturi şi primul la patru game-uri, ceea ce înseamnă că un set este câştigat de jucătorul care ajunge primul la 4 game-uri.

La 3-3, setul este decis de un tiebreak. În plus, No-Ad Scoring, cunoscut de mulţi sub numele de "moarte subită", asigură că niciun joc nu poate depăşi 7 puncte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici