Niciun român acceptat direct pe tabloul principal al BRD Năstase Ţiriac Trophy

Niciun jucător român nu a fost acceptat direct pe tabloul principal al BRD Năstase Ţiriac Trophy, care se va desfăşura între 19 şi 27 aprilie la Arenele BNR din Bucureşti, Victor Hănescu primind din partea organizatorilor un wild-card.

87 afișări
Imaginea articolului Niciun român acceptat direct pe tabloul principal al BRD Năstase Ţiriac Trophy

Victor Hănescu (Imagine: Andreea Balaurea / Mediafax Foto)

Organizatorul turneului, Bogdan Enoiu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că un alt jucător român, Marius Copil, are mai mult de 50 la sută şanse să primească un wild-card.

Principalul favorit al turneului de la Bucureşti, cu premii totale de 426.605 euro, este jucătorul rus Mihail Iujnîi (locul 15 ATP), fost număr 8 mondial, deţinător a 10 titluri la simplu şi 9 la dublu. Francezii Gilles Simon (23 ATP), triplu campion la Bucureşti şi Gael Monfils (25 ATP), fost număr 7 mondial, vor fi cap de serie 2, respectiv 3. Cel de-al patrulea favorit al turneului este Vasek Pospisil (27 ATP), unul dintre cei mai tineri jucători din top 30 ATP, canadianul aflându-se în premieră pe tabloul de la Bucureşti.

Germanul Florian Mayer (29 ATP) îşi dispută şansele repetării performanţei de la Bucureşti, din 2011, atunci când a cucerit primul său titlu din carieră. În cursa pentru cucerirea celui de-al doilea trofeu la Bucureşti se regăseşte şi cehul Lukas Rosol, locul 47 ATP, câştigătorul de anul trecut.

Sârbul Janko Tipsarevici, locul 68 ATP, fost număr 8 mondial şi francezul Nicolas Mahut, locul 39 ATP, protagonist al celui mai lung meci din istoria tenisului vor fi şi ei prezenţi pe tabloul BRD Năstase Ţiriac Trophy.

Pe lista favoriţilor mai figurează Mayer, Andreas Seppi (Italia), locul 32 ATP, Mahut şi Jarkko Nieminen (Finlanda), locul 40 ATP.

Horia Tecău, campion la dublu în 2012 şi 2013 îşi va apăra titlurile cucerite la Bucureşti, acum alături de Jean-Julien Rojer. Rojer are deja o finală disputată la Bucureşti în 2009, în echipă cu suedezul Johan Brunstrom.

Bogdan Enoiu a precizat că este posibil ca într-o săptămână să apară pe tablou şi un jucător clasat între primii zece în clasamentul ATP.

Proprietarul turneului, Ion Ţiriac, s-a declarat dezamăgit de faptul că niciun jucător român nu se află pe tabloul principal. "Acest turneu rămâne singurul eveniment sportiv anual din România. E foarte puţin. Tare aş vrea să avem un grand prix şi la judo, şi la atletism, şi la nataţie, pentru că am cam dispărut de pe mapa sportului mondial. Tare drag mi-ar fi să câştige un român acest turneu, este posibil, dar puţin probabil. Păcat că nu avem un român pe tablou. Dar să ştiţi că un Năstase, un Becker, un Nadal nu îl cumperi de la supermarket. Ei au prins trenul pentru că au fost în gară la momentul potrivit. Dacă nu semeni, nu ai. Turnee de 250 sunt multe. Ar fi foarte important dacă am trece la nivelul următor pentru că punctele ar fi duble. Dar şi costurile s-ar tripla, nu s-ar dubla. Am avut promisiuni că baza va fi complet renovată, sperăm că aşa va fi, pentru că dacă vom continua cu lipiciuri nu putem merge mai departe cu un turneu care este acum singurul de pe aici", a declarat Ţiriac.

Fostul tenisman Ilie Năstase consideră că turneul va ajuta la dezvoltarea tenisului românesc: "Acest turneu era mic atunci când l-am luat noi. E un lucru bun că turneul rămâne în România, e bine şi pentru tenisul nostru, cred că şi pentru federaţie. Noi îl ţinem în România pentru că e important să avem tenis în România".

Ziua semifinalelor de simplu şi a finalei de dublu BRD Năstase Ţiriac Trophy se va încheia cu un meci demonstrativ la care vor participa foştii tenismeni Goran Ivanisevici, Cedric Pioline, Ilie Năstase şi Andrei Pavel.

Noul trofeu al turneului a fost creat de artistul Ioan Nemţoi, fiind conceput în cele două culori reprezentative pentru BRD Năstase Ţiriac Trophy, roşu şi negru. Forma definitorie a trofeului este coroana - simbolul învingătorului şi al puterii. Trofeul va fi acordat definitiv jucătorului care se va impune de trei ori pe zgura de la Bucureşti.

Cosmin Hodor, 35 de ani, a preluat din acest an funcţia de director al turneu, în locul lui Dumitru Hărădău. El s-a implicat constant în organizarea turneului ATP de la Bucureşti, dar şi în desfăşurarea turneelor Challenger şi a întâlnirilor de Cupa Davis din cadrul Grupei Mondiale.

Biletele şi abonamentele BRD Năstase Ṭiriac Trophy sunt disponibile în reţeaua Eventim. Preţul biletelor variază între 15 şi 40 de lei, în timp ce abonamentul TennisPass are preţul de 120 de lei.

Accesul la meciul demonstrativ este inclus în biletul achiziţionat pentru ziua de sâmbătă, 26 aprilie, şi în abonamentele valabile pe toată perioada de desfăşurare a turneului. Intrarea este liberă pentru publicul larg în perioada 19-20 aprilie, iar copiii cu vârstă preşcolară, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de acces liber şi între 21 şi 25 aprilie, în limita a 1.000 de intrări pe zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici