Nicolae Manea, antrenorul Coronei Braşov: Oamenii au dreptate, suntem cei mai slabi din Liga I

Antrenorul echipei Corona Braşov, Nicolae Manea, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că suporterii sunt îndreptăţiţi să spună că echipa braşoveană este cea mai slabă din Liga I.

132 afișări
Imaginea articolului Nicolae Manea, antrenorul Coronei Braşov: Oamenii au dreptate, suntem cei mai slabi din Liga I

Nicolae Manea (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

"Mi-e ruşine, sincer vă spun, mi-e ruşine să mai ies pe stradă. Oamenii te văd şi te întreabă ce se întâmplă? Ce să le spun? Toată lumea zice că suntem echipa cea mai slabă din Liga I. Păi şi n-au dreptate? Nu am arătat chiar nimic până acum. Am fost pe dinafară. I-am întrebat şi pe băieţi, «Măi, dar vouă nu vă este ruşine? Nu aveţi şi voi familii care vă întreabă?» Eu nu îi înţeleg, mie îmi vine să intru în pământ", a spus Manea.

Tehnicianul Coronei este de părere că echipa lui nu îşi mai poate permite să mai piardă puncte şi că acestea pot fi luate chiar Concordiei Chiajna, cu condiţia ca fotbaliştii să respecte ce le cere. "Trebuie să ne revenim repede şi să realizăm că urmează un meci dificil, cu o echipă care a revenit în Liga I şi va face totul pentru a câştiga. Sper ca jucătorii să înţeleagă că avem mare nevoie de puncte. Nu trebuie să ne despărţim de pluton. Eu spun că nu este nimic pierdut, campionatul abia a început şi mai este mult de jucat. Însă este extrem de important pentru noi să ne schimbăm atitudinea din teren. Normal, sunt în echipă băieţi care m-au dezamăgit. Nu este posibil să te uiţi la coechipierul de lângă tine şi să nu îl atenţionezi că îi vine adversarul din spate, mai ales că vezi lucru acesta. Toate astea nu fac altceva decât să demonstreze că în acest moment echipa nu este unită şi nu funcţionază ca un grup", a precizat Manea.

Chiar dacă echipa nu a luat nici un punct în actuala ediţie de campionat, Nicolae Manea a spus că nu a vrut ca jucătorii să fie amendaţi, în speranţa că aceştia îşi vor reveni. "Nu am vrut să îi amendăm. Nu am considerat că este cazul acum. Eu nu am luat niciodată în viaţa mea vreun ban de la jucători şi nu vreau să încep să fac asta acum. Normal, dacă nu vor juca nimic în continuare va trebui să umblăm şi la asta, pentru că nu merge la nesfârşit să nu joci nimic, dar banii să îţi intre în cont", a explicat tehnicianul.

Fost rapidist, Nicolae Manea a mai spus că regretă situaţia de la Rapid şi că a fost sunat de doi jucători giuleşteni, care şi-au exprimat dorinţa de a veni la Braşov. "Vă spun din tot sufletul, regret foarte tare ce se întâmplă la Rapid, dar am prevăzut că aşa va fi. Păcat de oamenii de acolo. Aseară chiar m-au sunat doi dintre jucătorii de acolo (n.r. - Pancu şi Dică) şi mi-au spus că vin la Corona. Le-am zis că n-avem noi bani de ei, dar... mai ştii? Pancu, spre exemplu, este un jucător profesionist care, deşi are 34 ani, mai are foarte multe de arătat în fotbal. Dacă va accepta condiţiile de la noi, totul e posibil", a precizat Manea.

Nicolae Manea a mai spus că deşi apreciază foarte tare clubul rapidist, pe care îl are în suflet, nu ar recurge la greva foamei pentru el: "Eh, cum să fac greva foamei? Recurg la alte măsuri drastice..."

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele clubului Corona, Liviu Lupu, a spus că nu consideră situaţia de la echipă ca fiind una disperată şi că are încredere că lucrurile se vor îndrepta. "Eu am mare încredere că lucrurile vor lua o întorsătură favorabilă pentru noi. Din punct de vedere al conducerii am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru ca această echipă să înceapă campionatul cu toate lucrurile bine puse la punct. Acum mai rămâne ca şi în teren băieţii să demostreze că nu aceasta este valoarea pe care o au. Sigur, există o dezamăgire, dar aceasta nu ne dezbină ci dimpotrivă, ne mobilizează şi mai tare să fim uniţi, acesta fiind de altfel şi principalul motiv pentru care sunt în această conferinţă. Jucătorii şi antrenorii trebuie să simtă sprijinul şi încrederea noastră. Nu suntem nişte laşi să renunţăm aşa uşor. Am pornit la un drum cu nişte oameni şi credem în ei. Un rezultat pozitiv la Chiajna ne-ar descătuşa. Până acum, această echipă a făcut nişte gafe care nu se văd nici măcar în Liga a II-a, dar, repet, am încredere că va fi bine", a declarat oficialul

Joi, la echipă a sosit şi mijlocaşul Andrei Vaştag, fotbalist pe care Dinamo vrea să îl împrumute Coronei. "Dinamo vrea să ni-l dea împrumut. Am auzit numai lucruri bune despre el. Am vorbit şi cu Gică Hagi şi mi-a spus şi el că este un jucător talentat, care are potenţial mare. Să vedem ce va face la noi", a explicat Nicolae Manea.

De asemenea, oficialii Coronei sperau să îi rezolve cartea verde mijlocaşului Jaime Braganca, pentru ca acesta să poată juca la Chiajna. Celălalt portughez, atacantul Luis Lourenco, are drept de joc şi poate evolua în meciul cu Concordia.

Partida Concordia - Corona este programată, sâmbătă, de la ora 19.00, în etapa a IV-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici