Nicolae Plugaru, noul preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism

Arbitrul Nicolae Plugaru a fost ales, vineri, în cadrul Adunării Generale Extraordinare de alegeri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, după ce Eduard-Carol Novak a fost demis de Consiliul de Administraţie al forului în data de 12 noiembrie.

1018 afișări
Imaginea articolului Nicolae Plugaru, noul preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism

Nicolae Plugaru, noul preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism (Imagine: Sebastian Sascău/Mediafax Foto)

Plugaru a obţinut opt voturi, Cristian Mărgărit, cinci, George Wolters unul, în timp ce Ion Badea s-a retras din alegeri. La şedinţă au participat 14 cluburi dintre cele 28 afiliate.

"Sper să fie un vot de încredere. Vă promit cu limbă de moarte că nu voi ieşi pe uşa din dos a ciclismului. De programul prezentat voi răspunde cu capul. Îl voi aplica în 2014. Am să susţin Federaţia Română de Ciclism în demersurile legale împotriva ex-preşedintelui Novak pentru recuperarea prejudiciului. O să ajut şi financiar dacă este nevoie", a spus Plugaru.

Nicolae Plugaru a propus ca Ion Badea şi Octavian Opriş să fie numiţi preşedinţi de onoare ai federaţiei, ei alăturându-se lui Gavrilă Vasilescu în această funcţie.

La întrunirea de la sediul MTS, ministerul de resort nu şi-a trimis niciun reprezentant.

Novak, campion paralimpic la Londra, a fost ales, la 15 martie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, el învingându-l cu 14-13 pe fostul conducător al forului, Ion Badea, care ocupa acest post din 2009.

Novak se află în conflict cu cinci dintre cei nouă membri ai Consiliului de Administraţie al FRC şi a fost demis din funcţia de preşedinte, la 12 noiembrie, de CA al forului, care l-a acuzat de încălcarea Statutului şi Regulamentului de Organizare ale federaţiei.

MTS a precizat, la 28 noiembrie, într-o adresă trimisă Federaţiei Române de Ciclism, că şedinţa în care Novak a fost înlăturat de la conducere, a fost nestatutară.

Cu toate acestea, Consiliul de Administraţie al forului a decis convocarea unei Adunări Generale Extraordinare de Alegeri în data de 5 decembrie, în care patru persoane, Cristian Mărgărit, Ion Badea, George Wolters şi Nicolae Plugaru, vor candida la preşedinţia forului.

La rândul său, Novak a spus că Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri din 5 decembrie nu va putea avea loc din punct de vedere legal, deoarece aceasta nu a fost convocată la cererea a două treimi dintre cluburile afiliate.

Totuşi, el a convocat, joi, de la ora 09.00, o întrunire a Consiliului de Administraţie al FR Ciclism, în cadrul căreia se va decide înfiinţarea unei comisii de inventariere şi se va discuta despre numirea unui secretar general după demiterea lui Vasile Selejan, a unui contabil şef şi a unui antrenor federal în cadrul Consiliului de Administraţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici