Nicoleta Grasu, bronz la aruncarea discului la Campionatele Mondiale de atletism

Atleta Nicoleta Grasu a ocupat, vineri, locul trei în finala probei de aruncare a discului, la Campionatele Mondiale de la Berlin, aducând prima medalie pentru România la competiţia din Germania.

154 afișări
Imaginea articolului Nicoleta Grasu, bronz la aruncarea discului la Campionatele Mondiale de atletism

Nicoleta Grasu, bronz la aruncarea discului la Campionatele Mondiale de atletism (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nicoleta Grasu a reuşit 65.20 la a doua încercare, cea mai bună performanţă a sa în acest sezon.

Titlul mondial i-a revenit australiencei Dani Samuels, cu 65.44 metri. Cubaneza Yarelis Barrios a ocupat locul doi, cu 65.31 metri.

În calificări, Nicoleta Grasu a reuşit o aruncare de 61.78 metri.

Delegaţia României la CM de la Berlin a aliniat doar sportive, FR Atletism anunţând că obiectivul fixat pentru această competiţie este câştigarea a una sau două medalii şi prezenţa a 3-4 sportive în finală.

România mai este reprezentată şi în proba de maraton, programată duminică, în care vor lua startul Lidia Şimon, Nuţa Olaru şi Luminiţa Talpoş.

Până în prezent, România a obţinut un loc patru într-o finală, prin suliţaşa Monica Stoian (64.51 metri).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici