Nicu Vlad va ocupa funcţia de preşedinte interimar al Comitetului Olimpic, până la alegerile din noiembrie

Nicu Vlad, preşedinte al Federaţiei Române de Haltere şi vicepreşedinte al COSR, a preluat, vineri, poziţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, după ce Alin Petrache şi-a dat demisia la finele Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

378 afișări
Imaginea articolului Nicu Vlad va ocupa funcţia de preşedinte interimar al Comitetului Olimpic, până la alegerile din noiembrie

Nicu Vlad va ocupa funcţia de preşedinte interimar al Comitetului Olimpic, până la alegerile din noiembrie

Nicu Vlad, campion olimpic la Los Angeles în 1984, va conduce COSR până la 15 noiembrie, dată la care vor avea loc alegerile pentru noul şef al olimpismului românesc.

"Conform statutului COSR, în urma retragerii preşedintelui Alin Petrache, rămân cei trei vicepreşedinţi, printre care sunt şi eu, să conducă interimatul până la alegerile pentru funcţia de preşedinte. De fapt, interimatul îl va face Comitetul Executiv. Până la alegerile care se vor desfăşura în jur de 15 noiembrie, interimatul va fi asigurat de Comitetul Executiv, iar eu am fost desemnat să conduc Comitetul Executiv. Titulaturii mele oficiale îi puteţi spune cum doriţi, puteţi să spuneţi şi preşedinte interimar, dar nu ştiu dacă asta e important. Nu înseamnă că eu voi lua anumite decizii, deciziile le va lua Comitetul Executiv", a spus Nicu Vlad, citat de ProSport.

Alin Petrache a fost ales la conducerea COSR în 2014, pentru o perioadă de doi ani, astfel că mandatul lui se încheia oricum după Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Rezultatele României la Rio au fost considerate cele mai slabe din ultimele ediţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici