Noi condamnări în scandalul mitei de la Tokyo 2020

Doi oameni de afaceri japonezi au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, acestea fiind cele mai recente condamnări în cadrul scandalului mitei de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

449 afișări
Imaginea articolului Noi condamnări în scandalul mitei de la Tokyo 2020

Noi condamnări în scandalul mitei de la Tokyo 2020

Shigeharu Hisamatsu, un fost director executiv al ADK Holdings, şi fostul său asistent Toshiaki Tada au primit joi sentinţele de la Tribunalul Districtual din Tokyo.

Hisamatsu, în vârstă de 64 de ani, un executiv al firmei de publicitate, a primit o pedeapsă de 18 luni, cu suspendare timp de trei ani, în timp ce Tada a primit o pedeapsă de un an, de asemenea cu suspendare timp de trei ani, după cum a relatat FirstPost.

Nici Hisamatsu şi nici Tada nu au contestat acuzaţiile din timpul unei audieri anterioare, potrivit cărora ar fi mituit un membru al Consiliului Executiv al Tokyo 2020.

Hisamatsu şi Tada au fost arestaţi împreună cu fostul preşedinte al ADK Holdings, Shinichi Ueno, în octombrie 2022.

Ueno a recunoscut, în cadrul unei audieri în instanţă în februarie, că a plătit peste 100.000 de dolari sub formă de mită membrului Consiliului Executiv Haruyuki Takahashi.

Takahashi a primit patru acuzaţii de acceptare de mită, pe care le neagă.

Luna trecută, Hironori Aoki, fostul preşedinte al furnizorului de îmbrăcăminte Aoki Holdings, a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare, cu suspendare pentru patru ani, pentru că i-a plătit lui Takahashi 28 de milioane de yeni (209.000 dolari) în schimbul unui contract pentru Jocuri.

Fratele său, Takahisa Aoki, fost vicepreşedinte al companiei, şi fostul director executiv Katsuhisa Ueda au fost condamnaţi la 12 şi, respectiv, 18 luni de închisoare, pedepse care au fost suspendate timp de trei ani.

Scandalul de mită în desfăşurare a determinat Sapporo să îşi pună în aşteptare candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici