Noi informaţii despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher: "Am remarcat progrese"

Medicul Jean-Francois Payen, care l-a tratat pe Michael Schumacher aproape şase luni după accidentul de la schi al fostului pilot, susţine că septuplul campion mondial de Formula 1 înregistrează noi progrese în ceea ce priveşte starea de sănătate.

670 afișări
Imaginea articolului Noi informaţii despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher: "Am remarcat progrese"

Michael Schumacher (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am remarcat unele progrese, dar trebuie să avem timp", a declarat Payen, citat de BBC.

Medicul a precizat că perioada de convalescenţă pentru pacienţii cu traumatisme craniene asemănătoare celor ale lui Schumacher este între unul şi trei ani.

"Este exact ca la alţi pacienţi, ne aflăm într-un interval de timp cuprins între unul şi trei ani şi trebuie să avem răbdare", a afirmat Payen.

Jean-Francois Payen l-a tratat pe Schumacher la spitalul din Grenoble, unde fostul pilot a fost transferat după accident, şi continuă să îl viziteze pe "Schumi" la locuinţa acestuia din localitatea elveţiană Gland, acolo unde septuplul campion de Formula 1 este îngrijit în prezent.

La începutul acestui an, medicul neurochirurg Tony Belli declara pentru BBC News că recuperarea pentru astfel de cazuri poate dura de la câteva luni până la câţiva ani.

"Unele persoane pot să stea trei-patru ani în convalescenţă", spunea acesta. "Depinde foarte mult de severitatea afecţiunii, de vârsta pacientului şi de condiţia sa fizică", mai preciza el.

La 29 decembrie 2013, Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. Până la 16 iunie, Schumacher a fost în comă. El a fost transferat, pe 18 iunie, de la spitalul din Grenoble la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar la 9 septembrie a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici