Noi sancţiuni şi în lumea sportului. Formula 1 a anunţat că renunţă la Marele Premiu al Rusiei

Conducerea Formula 1 a anunţa vineri că nu va organiza Marele Premiu al Rusiei în circumstanţele actuale generate de invazia Ucrainei de către Rusia. Cursa din Rusia ar trebui să aibă loc în 23-25 septembrie.

458 afișări
Imaginea articolului Noi sancţiuni şi în lumea sportului. Formula 1 a anunţat că renunţă la Marele Premiu al Rusiei

Noi sancţiuni şi în lumea sportului. Formula 1 a anunţat că renunţă la Marele Premiu al Rusiei

În comunicatul său, Formula 1 precizează: „

Campionatul Mondial de Formula 1 desfăşurat sub egida Federaţiei Internaţionale de Automobilism vizitează ţări din întreaga lume cu o viziune pozitivă de a uni oamenii, aducând naţiunile împreună.

Urmărim cu tristeţe şi şoc evoluţiile din Ucraina şi sperăm într-o rezolvare rapidă şi paşnică a situaţiei actuale.

Joi seara, Formula 1, FIA şi echipele au discutat poziţia sportului nostru, iar concluzia este, inclusiv opinia tuturor părţilor interesate relevante, că este imposibil să se organizeze Marele Premiu al Rusiei în circumstanţele actuale.”

Anterior acestei decizii, o parte din piloţi au luat poziţie împotriva celor întâmplate în Ucraina, Sebastian Vettel afirmând chiar că nu va participa la cursa din Rusia, indiferent de decizia conducerii F1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici