Norvegia este noua campioană mondială la handbal feminin

  • Echipa naţională a Norvegiei a câştigat duminică seara titlul de campioană mondială la handbal feminin, învingând în ultimul act al competiţiei reprezentativa Franţei, cu 29-22, după ce la pauză fusese condusă cu 12-16.
  • Pentru Norvegia este al patrulea titlu de campioană mondială din istorie.
596 afișări
Imaginea articolului Norvegia este noua campioană mondială la handbal feminin

Norvegia e noua campioană mondială la handbal feminin

Finala celei de a 25-a ediţii a competiţiei, ce s-a desfăşurat anul acesta în Spania, a debutat cu un echilibru menţinut până spre jumătatea primei reprize, însă cu Franţa permanent la conducere, cu unu-două goluri. În ultimele 10 minute, franţuzoaicele au reuşit să se desprindă chiar şi la 6 goluri (16-10), intrând la pauză cu un avantaj de 4 goluri (16-12).

Norvegia a revenit de la vestiare radical schimbată. Mork şi compania au egalat în interval de 2-3 minute, după care au fost efectiv de neoprit. Au preluat conducerea la 18-19, după care, la 20-22 au marcat de 4 ori consecutiv, părând că au decis soarta finalei (20-26), cu 10 minute înainte de final.

Franţa a dat semne că poate să relanseze finala, însă portarul norvegian Solberg a făcut ca jucătoarele din hexagon să marcheze doar 6 goluri în repriza secundă.

Alison Pineau, metronom la linia de 7 metri, a ratat cu 3 minute înainte de final, de la linia aruncărilor de pedeapsă, consfinţind o repriză de coşmar pentru Franţa.

S-a încheiat 22-29, în favoarea Norvegiei, campioană olimpică în exerciţiu, care câştigă pentru a patra oară titlul mondial suprem.

În finala mică, Danemarca s-a impus cu 35-28, în faţa gazdelor, Spania, care poate fi considerată surpriza acestui turneu final.

România a încheiat prezenţa la mondial pe locul 13, cu 3 victorii şi 3 înfrângeri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici