Nouă judoka români la Grand Slam Paris

Nouă judoka români, cinci fete, printre care şi campioana olimpică Alina Dumitru, şi patru băieţi, vor participa sâmbătă şi duminică la Grand Slam Paris, primul turneu din cele patru ale forului internaţional, dotat cu premii totale de 100.000 de dolari.

24 afișări
Imaginea articolului Nouă judoka români la Grand Slam Paris

Nouă judoka români la Grand Slam Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La startul competiţiei din Franţa se vor afla sportivi din 59 de ţări, 196 de fete şi 294 de băieţi, printre care şi cei antrenaţi de Florin Bercean şi Emil Morar: Alina Dumitru (categoria 48 kg), Carmen Bogdan (48 kg), Andreea Cătună (52 kg), Corina Căprioriu (57 kg), Andreea Chiţu (57 kg), Dan Fâşie (66 kg), Marian Halas (81 kg), Daniel Brată (100 kg) şi Daniel Matei (100 kg).

Conform noului regulament al IJF, calendarul competiţional din 2009, ale cărui concursuri vor oferi puncte în cursa pentru calificarea la JO din 2012, este împărţit astfel: patru turnee Grand Slam (Paris, Moscova, Rio de Janeiro, Tokio), cinci turnee Grand Prix (Hamburg, Tunisia, SUA, Beijing, Abu Dhabi), 17 turnee de Cupă Mondială şi turneul Masters, de la Seul. Câştigătorii Grand Slam vor primi 300 de puncte, cei ai Grand Prix 200 şi cei ai turneelor de Cupă Mondială, câte 100 de puncte. La Masters se vor câştiga 400 de puncte, la Campionatul Mondial 500 de puncte, la cele continentale 180 de puncte, în timp ce aurul olimpic va fi recompensat cu 600 de puncte în clasamentul IJF.

Premiile totale în bani se vor oferi astfel, cu menţiunea că sumele vor fi împărţite de medaliaţii fiecăreia din cele 14 categorii de greutate: 200.000 de dolari la Masters, 150.000 de dolari la fiecare turneu Grand Slam şi 100.000 de dolari la fiecare turneu Grand Prix.

La primul turneu Grand Slam al anului 2009, cel de la Paris, vor fi prezenţi 28 de campioni olimpici ai ediţiei de la Beijing, printre care şi Alina Dumitru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici