Noul gazon al Arenei Naţionale va fi montat de o firmă olandeză

Firma olandeză Hendriks-Graszoden se va ocupa de furnizarea şi montarea noului gazon pentru Arena Naţională, a declarat, luni, pentru Ziarul Financiar, directorul general al constructorului stadionului Max Bogl, Romeo Boţocan.

216 afișări
Imaginea articolului Noul gazon al Arenei Naţionale va fi montat de o firmă olandeză

Noul gazon al Arenei Naţionale va fi montat de o firmă olandeză (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Lucrările de înlocuire sunt în plină desfăşurare, primele camioane cu rulourile de gazon au plecat astăzi din Olanda şi vor ajunge miercuri în ţară. Va fi înlocuit şi stratul suport şi gazonul propriu-zis. Ne-am asumat această responsabilitate", a spus Boţocan, potrivit www.zf.ro.

Max Bogl a construit Arena Naţională alături de compania italiană Astaldi. Firma germană şi-a asumat înlocuirea gazonului de pe Arena Naţională.

Contractul a fost semnat în acest week-end, însă reprezentantul Max Boegl nu a precizat suma pentru care olandezii de la Hendriks-Graszoden vor pune noul gazon, a precizat sursa citată.

Hendriks-Graszoden este o firmă înfiinţată în 1975, care a montat gazon pe stadioane precum Santiago Bernabeu sau Stade de France, conform informaţiilor de pe site-ul companiei.

Firma olandeză este cea contactată, săptămâna trecută, de finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, care dorea să achite el în primă fază înlocuirea gazonului de pe Arena Naţională şi apoi să-şi recupereze banii de la Primărie.

Luni, a început scoatarea gazonului montat de firma Gama Verde, aparţinând lui Adrian Oprişan, fratele lui Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, şi care nu a rezistat la primul meci disputat pe Arena Naţională, partida România-Franţa, scor 0-0.

La întâlnirea care a avut loc în 6 septembrie, în preliminariile Euro-2012, peluza de pe Arena Naţională a cedat sub crampoanele fotbaliştilor, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa acesteia. Jucătorii se afundau în teren, nu îşi puteau ţine echilibrul şi era aproape imposibil de pasat la firul ierbii sau de driblat.

O comisie UEFA a inspectat, în 8 septembrie, gazonul distrus după meciul România-Franţa şi a înaintat un raport conducerii forului european, care a decis ca al doilea meci ce urma să fie găzduit de Arena Naţională, Steaua - Schalke 04 din Liga Europa, să se dispute, joi, la data stabilită iniţial, dar nu la Bucureşti, ci pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca.

Vineri, constructorul Max-Bogl a anunţat că problemele cu gazonul Arenei Naţionale au fost generate de montajul defectuos, iar durata de remediere va fi de două săptămâni, mai lungă decât termenul prevăzut iniţial.

Astfel, primul meci pe noul gazon va fi disputat de Oţelul Galaţi, la 27 septembrie, cu Benfica Lisabona, în Grupa C a Ligii Campionilor. Două zile mai târziu, pe Arena Naţională ar trebui să evolueze Rapid Bucureşti, cu PSV Eindhoven, în Grupa C a Ligii Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici