Noul monopost BMW, lansat la Valencia (Galerie Foto)

Echipa de Formula 1 BMW-Sauber, locul trei în 2008, şi-a lansat, marţi, la Valencia, monopostul F1.09 cu care piloţii Robert Kubica şi Nick Heidfeld vor concura în sezonul ce va începe în 29 martie, informează presa internaţională.

63 afișări
Imaginea articolului Noul monopost BMW, lansat la Valencia (Galerie Foto)

Noul monopost BMW, lansat la Valencia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proiectarea maşinii a început în februarie 2008.

Monopostul este diferit faţă de cel de anul trecut, după ce FIA a operat modificări majore în regulamentul pentru 2009.

"Nasul" lui F1.09 este mai înalt şi mai lat decât al predecesorului. Aripa frontală este formată din trei elemente şi cuprinde întreaga lăţime a maşinii. Aripa din spate este mai îngustă şi mai înaltă, aşa cum prevăd noile reglementări FIA. Complicatele elemente aerodinamice, precum deflectoarele şi aerisirile, au fost reduse la minim, iar gurile de admisie a aerului au fost mărite.

"Dubla reuşită în Canada şi cele 11 clasări pe podium în 2008 au stabilit un standard ridicat pentru BMW-Sauber. În 2009, ne propunem să menţinem nivelul de fiabilitate şi în acelaşi timp să ne îmbunătăţim performanţele pentru a putea fi mereu în fruntea plutonului. Suntem conştienţi că ţintim foarte sus. Suntem în faţa ultimului pas în dezvoltarea noastră şi, în general, acesta este nivelul cel mai greu de atins", a declarat Mario Theissen, directorul BMW Motorsport.

La nivelul piloţilor, nu sunt schimbări, polonezul Kubica şi germanul Heidfeld urmând să fie din nou coechipieri pe pistă. Alături de ei, austriacul Christian Klien va fi pilot de teste şi de rezervă.

Vezi aici galerie foto cu noul monopost BMW

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici