Noul selecţioner al Cehiei, Frantisek Straka, pregătit să-i ierte pe jucătorii excluşi din lot

Noul selecţioner al Cehiei, Frantisek Straka, s-a declarat pregătit să îi graţieze pe cei şase jucători excluşi din lot la începutul lunii aprilie, după ce petrecuseră o seară în compania unor prostituate, informează AFP.

1 afișare

"A ierta este uman. Eu nu închid uşa nimănui. Trebuie să înţelegem greşelile lor, iar asta va însemna un semnal pozitiv", a declarat Straka, la prima sa conferinţă de presă în cadrul federaţiei (CMSF).

Straka l-a înlocuit pe Petr Rada, demis după înfrângerea Cehiei, pe teren propriu, la 1 aprilie, în faţa Slovaciei (scor 1-2), în preliminariile Cupei Mondiale din 2010.

Cei şase jucători excluşi din lot sunt fundaşii Tomas Ujfalusi (Atletico Madrid) şi Radoslav Kovac (West Ham United), mijlocaşul Marek Matejovsky (Reading), atacanţii Milan Baros (Galatasaray Istanbul), Martin Fenin (Eintracht Frankfurt) şi Vaclav Sverkos (FC Sochaux-Montbeliard).

Căpitanul Ujfalusi anunţase că îşi încheie cariera la echipa naţională, după ce au fost publicate fotografii care îi arătau pe jucători relaxaţi, veseli şi sub influenţa băuturilor alcoolice, în Praga, în seara înfrângerii din meciul cu Slovacia.

În martie 2007, Ujfalusi şi alţi internaţionali cehi au fost amendaţi pentru participarea la o petrecere cu femei şi cu băuturi alcoolice, într-o cameră de hotel din Praga, după meciul pierdut în faţa Germaniei, în preliminariile Campionatului European din 2008.

Reprezentativa Cehiei ocupă locul al patrulea în grupa a 3-a preliminară pentru CM 2010, la cinci puncte în urma liderului. Echipa lui Straka va juca, pe teren propriu, două partide amicale, cu Malta (5 iunie) şi cu Belgia (12 august).

Frantisek Straka, tehnician care a semnat un contract pe durată nedeterminată cu federaţia, s-a arătat optimist în ceea ce priveşte şansele de calificare la turneul final, în ciuda rezultatelor slabe înregistrate până acum: "Echipa are potenţial, iar eu voi face tot ce pot pentru a îndeplini obiectivul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici