Novak Djokovic interzis şi la Roland Garros? Roxana Mărăcineanu: "Toţi sportivii vor trebui să prezinte un certificat de vaccinare"

  • După ce a fost expulzat din Australia şi a ratat primul Grand Slam, Novak Djokovic este în pericol să rateze şi Roland Garros.
  • Parlamentul francez a adoptat definitiv, duminică, proiectul de lege care stabileşte utilizare certificatului verde.
  • Noul certificat verde va fi obţinut doar prin vaccinare fiind eliminată obţiunea de testare periodică.
1873 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic interzis şi la Roland Garros? Roxana Mărăcineanu: "Toţi sportivii vor trebui să prezinte un certificat de vaccinare"

Novak Djokovic interzis şi la Roland Garros? Roxana Mărăcineanu: "Toţi sportivii vor trebui să prezinte un certificat de vaccinare"

Noul certificat verde din Franţa ar putea da peste cap planurile lui Novak Djokovic de a-şi apăra titlul de la Roland Garros. Într-o postare pe Twitter, Roxana Mărăcineanu a explicat ce efecte va avea certificatul pentru competiţiile sportive.

"Toţi sportivii, profesionişti sau nu, cu vârsta de peste 16 ani, vor trebui să prezinte un certificat de vaccinare sau, în anumite cazuri, un certificat de vindecare în urma infectării cu Covid-19, pentru a se putea antrena (săli de sport, stadioane, săli de gimnastică etc.) şi pentru a participa la competiţii", a scris demnitarul francez cu orgini române.

Măsura se aplică tuturor sporturilor, indiferent dacă sunt practicate în interior sau în aer liber.

Ce se întâmplă cu sportivii străini?

Cuvântul de ordine este acelaşi. Orice sportiv care vine din străinătate trebuie să fie vaccinat pentru a concura în Franţa.

"Nu va exista nicio scutire. Sportivii străini nevaccinaţi nu vor putea participa la competiţii în Franţa, până la noi ordine", a precizat Ministerul Sporturilor pentru France Info.

Regula s-ar putea schimba, totuşi, pâna la Roland Garros

Al doilea grand slam are loc în finalul lunii mai. Situaţia sanitară ar putea fi una mai bună, iar restricţiile ar putea fi relaxate până la data respectivă.

"Până în luna mai, situaţia sanitară s-ar putea schimba. Sperăm cu toţii că aceasta se va fi ameliorat. Dar, în forma actuală, această regulă se va aplica tuturor", a precizat oficialii francezi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici