Novak Djokovic, primul jucător de tenis din istorie care câştigă peste 100 de milioane de dolari

Novak Djokovic, liderul mondial în ierarhia ATP, a devenit primul jucător de tenis din istorie care câştigă peste 100 de milioane de dolari. Americanul Tiger Woods şi britanicul Lennox Lewis sunt sportivii care au depăşit şi ei această sumă.

868 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic, primul jucător de tenis din istorie care câştigă peste 100 de milioane de dolari

Novak Djokovic, primul jucător de tenis din istorie care câştigă peste 100 de milioane de dolari (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Înainte de startul turneului, Djokovic avea 99,7 milioane dolari. În vârstă de 29 de ani, Novak Djokovic este urmat în acest clasament de Roger Federer. Elveţianul a câştigat până acum din tenis 98 de milioane de dolari. Al treilea în topul câştigurilor pe terenul de tenis este Rafael Nadal, cu 78,1 milioane de dolari.

Jucătorul sârb Novak Djokovic s-a calificat miercuri în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros după ce l-a învins pe spaniolul Roberto Bautista în patru seturi, 3-6, 6-4, 6-1, 7-5. Djokovic se va lupta pentru un loc în semifinale cu jucătorul ceh, Tomas Berdych.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici