Novak Djokovici a câştigat pentru a cincea oară Australian Open: Finala cu Murray a fost epuizantă. Murray: Pentru mine au fost două săptămâni pozitive

Tenismanul sârb Novak Djokovici, locul 1 ATP, a câştigat pentru a cincea oară turneul Australian Open, impunându-se duminică, în finala de la Melbourne, în faţa britanicului Andy Murray, al şaselea favorit, scor 7-6 (5), 6-7 (4), 6-3, 6-0.

250 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovici a câştigat pentru a cincea oară Australian Open: Finala cu Murray a fost epuizantă. Murray: Pentru mine au fost două săptămâni pozitive

Novak Djokovici a câştigat pentru a cincea oară Australian Open (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Meciul a durat trei ore şi 39 de minute.

Djokovici a mai câştigat turneul Australian Open în 2008, 2011, 2012 şi 2013. Sârbul a devenit primul jucător din era Open care s-a impus la Melbourne de cinci ori.

Pentru Andy Murray a patra încercare de cucerire a trofeului, după ce a pierdut şi finalele din 2010, 2011 şi 2013.

Djokovici şi Murray au mai fost adversari de 23 de ori, sârbul impunându-se de 15 ori şi britanicul de opt ori.

Djokovici: Finala cu Murray a fost epuizantă

Tenismanul sârb Novak Djokovici a declarat, duminică, după ce a câştigat turneul Australian Open, că finala cu britanicul Andy Murray, meci care a durat trei ore şi 39 de minute, a fost epuizantă, informează site-ul oficial al competiţiei.

"Ştiam amândoi că avem şanse egale să câştigăm. A fost un meci la fel ca finala Australian Open din 2013, în care primele două seturi au durat peste două ore. De această dată primele două seturi au durat două ore şi jumătate. Foarte solicitant fizic. Epuizant. Bineînţeles că amândoi am avut momente dificile fizic. S-a văzut că aveam probleme pe finalul setului doi şi la începutul celui de-al treilea. Mă simţeam foarte obosit şi aveam nevoie de timp să mă adun şi să îmi revin. Ceea ce am şi făcut. Cred că amândoi am folosit tot repertoriul de lovituri. Sper că toţi cei care au urmărit meciul l-au urmărit cu plăcere. Pentru mine a fost categoric epuizant", a spus Djokovici.

Murray: Pentru mine au fost două săptămâni pozitive

Tenismanul britanic Andy Murray a declarat, duminică, după ce a pierdut finala turneului Australian Open în faţa sârbului Novak Djokovici, că pentru el cele două săptămâni petrecute la Melbourne au avut multe aspecte pozitive, informează site-ul oficial al competiţiei.

"Au fost două săptămâni foarte bune faţă de cum eram acum vreo două luni. Este o diferenţă foarte mare. Joc mult, mult mai bine în aproape toate privinţele. Mă mişc mai bine. Mă simt mai bine, sunt mai încrezător. Psihic m-am simţit mult mai puternic decât eram la sfârşitul anului trecut. Pentru mine au fost două săptămâni pozitive. Novak a câştigat turneul de cinci ori. Evident, nu este nicio ruşine să pierzi în faţa lui", a spus Murray.

El a precizat că a progresat faţă de cum a fost la meciul disputat cu Djokovici anul trecut, în sferturile de finală ale US Open, scor 7-6(1), 6-7(1), 6-2, 6-4 pentru sârb.

"Motivul pentru care am pierdut meciul nu a fost unul de ordin fizic. Ştiu cum mă simt acum şi cum m-am simţit după meciul cu Novak de la US Open. Da, nu am probleme fizice, mă simt bine acum. Chiar el a părut să aibă mai multe probleme. Este un progres pentru mine. În plus, am simţit că am avut mai multe oportunităţi în acest meci faţă de New York", a adăugat britanicul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici