Novak Djokovici, nemulţumit de formatul Cupei Davis

Jucătoarul sârb Novak Djokovici, locul 1 ATP, s-a declarat nemulţumit de formatul actual al Cupei Davis, pentru că nu îi avantajează pe tenismenii de top, el propunând pentru această competiţie pe echipe un sistem cu grupe şi Final Four, care se să desfăşoare pe parcursul a două săptămâni.

127 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovici, nemulţumit de formatul Cupei Davis

Novak Djokovici, nemulţumit de formatul Cupei Davis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Calendarul competiţiei este foarte, foarte rău. Mai ales pentru cei mai buni jucători. Meciurile au loc după Australian Open, Wimbledon sau US Open. Dacă joci finala la un astfel de turneu, trebuie să revii în Europa şi să te adaptezi decalajului de fus orar în două-trei zile. Apoi treci de la o suprafaţă la alta şi îţi expui corpul riscului accidentărilor", a afirmat liderul mondial, potrivit L'Equipe.

Jucătorul sârb doreşte ca partidele din Cupa Davis să se dispute într-un interval de două săptămâni, o dată pe an sau la doi ani. "De ce nu ne-am putea imagina o competiţie de două săptămâni, în fiecare an sau la doi ani, cu 16 echipe în patru grupe, care se desfăşoare în patru locuri diferite, apoi un Final Four? Important este să-i atragi pe cei mai buni jucători din lume, pentru că nouă ne place să ne reprezentăm ţările noastre la Jocurile Olimpice şi la Cupa Davis, dar asta nu se poate întâmpla atât de frecvent", a precizat tenismenul.

În acest sezon, Djokovici va pleca din Marea Britanie, de la turneul de la Wimbledon, în Argentina, pentru întâlnirea din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Davis, programată între 17 şi 19 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici