Nume şi culori schimbate la Poli Timişoara

Preşedintele grupării Poli Timişoara, Marian Iancu, a anunţat, miercuri, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al clubului, că gruparea bănăţeană îşi schimbă denumirea din Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara în SC Fotbal Club Timişoara SA, iar culorile oficiale vor fi mov-alb-negru.

68 afișări
Imaginea articolului Nume şi culori schimbate la Poli Timişoara

Nume şi culori schimbate la Poli Timişoara

"Pâna la finalizarea anchetelor penale şi a hotărârilor instanţelor civile, la acţiunile declanşate de noi împotriva lui Claudio Zambon şi a tuturor persoanelor fizice sau juridice responsabile de tot ce s-a întâmplat cu palmaresul clubului de fotbal Politehnica Timişoara, am hotărât, pentru a elimina orice confuzie şi orice emoţie cu privire la participarea noastră în Cupa UEFA, cât şi alte măsuri care ar putea fi luate abuziv de către persoane interesate, să ne schimbăm denumirea în SC Fotbal Club Timişoara SA, iar culorile să fie mov-alb-negru", a spus Iancu.

Marian Iancu a afirmat că în acest moment se află pe rol un dosar penal şi două civile, în urma cărora vor rezulta hotărâri definitive, care odată puse în aplicare vor readuce clubul în situaţia de a reveni la denumirea Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara şi la culorile violet-alb-negru. "Am fost nevoiţi să luăm hotărârea asta împotriva voinţei noastre, dar în urma unei analize logice care ne-a obligat să luăm distanţă de încercarea unora sau altora de a ne lua plăcerea jocului într-o competiţie europeană precum Cupa UEFA. Am făcut-o doar cu gândul la voi, cei care iubiţi această echipă şi vă promitem să nu încetăm până când nu îi vom face să plătească pe toţi cei care sunt vinovaţi", a adăugat oficialul timişorean.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis ca Poli Ştiinţa Timişoara să nu mai poată folosi, începând cu data de 30 iunie, numele şi culorile alb-violet.

Poli Ştiinţa Timişoara, gruparea din Liga I, prezidată de Marian Iancu, şi Poli Timişoara, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon, care activează acum în Liga a IV-a, îşi dispută de mai mult timp palmaresul şi însemnele Politehnicii Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici