O americancă a doborât recordul de victorii în Cupa Mondială de schi alpin

Americanca Mikaela Shiffrin a devenit cea mai mare schioare din toate timpurile din Cupa Mondială de schi alpin după ce a câştigat cea de-a 87-a cursă. Recordul a fost consemnat sâmbătă, în slalomul de la Åre, în Suedia.

263 afișări
Imaginea articolului O americancă a doborât recordul de victorii în Cupa Mondială de schi alpin

Mikaela Shiffrin, Facebook

Mikaela Shiffrin a doborât sâmbătă recordul de victorii în Cupa Mondială de schi alpin, potrivit NBC Sports.

Cu victorii în două zile consecutive, Mikaela Shiffrin a doborât recordul obţinând a 87-a victorie, sâmbătă, într-un slalom la Åre, în Suedia. Shiffrin s-a impus cu 92 de sutimi de secundă în faţa elveţiencei Wendy Holdener

Vineri, ea a câştigat slalomul uriaş de la Åre pentru a egala recordul suedezului Ingemar Stenmark, de 86 de victorii în Cupa Mondială. Stenmark a fost o vedetă a slalomului şi slalomului uriaş din anii '70 şi '80 şi deţinea recordul din ianuarie 1982.

„După o zi atât de incredibilă ieri, simt că nu am nicio presiune", a declarat Shiffrin, pentru televiziunea austriacă ORF, între cele două manşe de sâmbătă.

Shiffrin a ajuns la 13 victorii în Cupa Mondială în acest sezon, cele mai multe pentru un bărbat sau o femeie într-un sezon, de la campania record de 17 victorii din 2018-2019. Se aşteaptă ca ea să concureze de încă trei ori la Cupa Mondială de săptămâna viitoare din Andorra.

Sâmbătă, ea a devenit a treia schioare care a adunat mai mult de 2.000 de puncte într-un sezon de Cupa Mondială (Tina Maze a obţinut 2.414 puncte în 2013, iar Shiffrin a avut 2.204 în 2019).

Shiffrin şi-a făcut debutul în Cupa Mondială, la vârsta de 15 ani. Ea a obţinut o medie de opt victorii pe sezon de la prima sa victorie în Cupa Mondială, în decembrie 2012.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici