Obreja: În finalele Cupei României se va boxa fără cască de protecţie

Preşedintele Federaţiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, prezent la Iaşi cu ocazia Cupei României pentru seniori, a declarat, miercuri, că în finalele acestei competiţii pugiliştii vor boxa fără cască de protecţie.

50 afișări
Imaginea articolului Obreja: În finalele Cupei României se va boxa fără cască de protecţie

Obreja: În finalele Cupei României se va boxa fără cască de protecţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Chiar dacă vorbim de box amator, am luat decizia ca mâine (n.r. - joi), în finalele Cupei României, să se boxeze fãrã cască de protecţie. Aceasta este o premieră pentru boxul intern şi cred că spectacolul din ring va creşte“, a declarat Rudel Obreja.

Oficialul FRB a făcut referire şi la faptul că a fost suspendat pentru trei ani şi jumătate de Comisia de Disciplină a AIBA, după scandalul de la Olimpiada de la Beijing. "Dacă va fi nevoie, merg şi la TAS să mă lupt cu şefii AIBA. Eu ştiu ce măgării au făcut ei şi sunt dispus să cheltui oricât numai să demonstrez că am avut dreptate. M-au suspendat pentru trei ani şi jumătate pentru ce? Pentru că am demascat tot ce au făcut ei? Cu siguranţă cei de la TAS îmi vor da dreptate“, a spus Obreja.

Rudel Obreja, prezent la Jocurile Olimpice de la Beijing în calitate de delegat tehnic al turneului de box, a fost suspendat de către AIBA "pentru posibile tentative de manipulare" la meciurile de box de la JO-2008. Măsura a fost luată după ce Obreja a organizat, la Beijing, o conferinţă de presă neautorizată de AIBA, în care încerca să demaşte neregulile din turneul de box de la JO-2008, legate de delegările arbitrilor. În timpul conferinţei i-a acuzat pe unii membri AIBA, în frunte cu directorul tehnic Ho Kim, că au manipulat delegările arbitrilor, deşi aceastea ar fi trebuit decise de computer. Obreja susţine că Ho Kim, cu acordul preşedintelui AIBA, ar fi schimbat "aproape la fiecare meci câte unu, doi sau trei judecători, după bunul lor plac", fără acordul românului şi al celuilalt delegat tehnic al competiţiei, Terry Smith din Ţara Galilor.

Citeşte şi

Obreja vrea să se adreseze Tribunalului de la Lausanne

Preşedintele AIBA spune că a înlocuit unii arbitri la JO, pentru că ar fi fost manipulaţi de Obreja

Rudel Obreja, dat afară dintr-o conferinţă în care încerca să demaşte corupţia din box

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici