Octavian Bellu s-a arătat optimist în privinţa rezultatelor româncelor la Campionatele Europene

Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că echipa României porneşte cu şanse egale cu celelalte participante la Campionatele Europene de la Sofia, fiind optimist în privinţa rezultatelor.

145 afișări
Imaginea articolului Octavian Bellu s-a arătat optimist în privinţa rezultatelor româncelor la Campionatele Europene

Octavian Bellu (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

"Nu plecăm cu şansa a doua, plecăm cu o şansă pe care o au toţi participanţii la Campionatele Europene şi eu sper ca experimentele Bulimar şi Iordache să-şi facă treaba aşa cum şi-au făcut-o şi la alte competiţii, iar cele două junioare Stănilă şi Munteanu să vină cu ceea ce pot mai bun la bugetul echipei. Orice mică neatenţie costă enorm, pentru că acum se iau doar trei note din trei sportive. Nu ne speriem de nimeni, nu plecăm de acasă cu locul doi sau trei. S-au văzut şi miracole, dar să plecăm cu optimism şi să ne facem treaba cât mai bine", a spus Bellu.

Octavian Bellu a afirmat că Larisa Iordache şi Diana Bulimar vor reprezenta baza în concursul pe echipe. "Echipa e formată din Larisa Iordache, Diana Bulimar, Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu şi, în pregătire pentru a avea totuşi o rezervă, Anamaria Ocolişan. Ne referim la fetele care au vârsta de 16 ani, care să fie admise în concursul de senioare. Din echipa de la Bruxelles au mai rămas doar două, Iordache şi Bulimar, şi au plecat două gimnaste foarte importante, Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor, care au contribuit foarte mult în cucerirea acelui titlu. Rămân la părerea că pentru momentul concursului cele mai bune trei sportive vor fi pe aparate, indiferent de experienţa pe care o au în spate", a completat Bellu.

El speră să nu mai apară probleme de sănătate în lotul pe care îl pregăteşte. "Sunt foarte puţine lucruri de schimbat pe ultima sută. Eu sper ca fetele să fie sănătoase, să ajungă la Europene şi să facă treabă bună acolo, pentru că s-au pregătit. Chiar dacă unele au avut mult de recuperat din pregătire după pauze foarte lungi, iar aici cel mai bun exemplu este Diana Bulimar, care a avut de petrecut un drum extrem de greu. Sper să nu apară probleme de ultim moment", a adăugat Bellu.

Antrenorul s-a arătat încântat de faptul că România va avea pe viitor două sportive bune la paralele. "Nu poate exista o echipă de junioare fără Laura Jurcă şi Andreea Iridon. E de la sine înţeles de ce, pentru că sunt două fete cu mari posibilităţi la paralele, iar în economia echipei acest aparat este extrem de important. În lotul de junioare se află şi Asiana Peng, Anda Butuc, Andra Stoica, Andreea Ciuruşniuc. Nu am stabilit neapărat care este echipa care se va deplasa. Vom face o verificare, astfel încât să stabilim care vor fi cele cinci din echipă", a explicat Bellu.

Octavian Bellu speră ca Sandra Izbaşa să revină în competiţie în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro. "Sper să iasă un rezultat notabil şi motivant pentru ele, ca să îşi ducă mai departe visul de a ajunge campioane olimpice. Poţi să fii multiplu campion mondial, dar dacă nu eşti şi campion olimpic sau medaliat olimpic, parcă nu ai o carieră încheiată aşa cum trebuie. Poate că vom avea şi noi gimnaste, nu ca Şuşovitina, dar care să facă cel puţin trei Olimpiade, ar fi un record. Nu m-am uitat la Sandra cu o intenţie, dar în fine...", a mai spus Bellu.

Cea de-a XXXI-a ediţie a Campionatelor Europene de gimnastică va avea loc, în perioada 12-18 mai, la Sofia (Bulgaria).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici