Octavian Morariu a devenit membru al Comitetului Internaţional Olimpic

Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a devenit oficial membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), la reuniunea de la Buenos Aires.

257 afișări
Imaginea articolului Octavian Morariu a devenit membru al Comitetului Internaţional Olimpic

Octavian Morariu (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Octavian Morariu a avut 73 voturi pentru şi 14 împotrivă, informează cosr.ro.

Preşedintele COSR Octavian Morariu a devenit astfel cel de-al patrulea român membru al CIO, după prinţul George Ghe. Bibescu, George Alexandro Plagino şi Alexandru Şiperco.

Alexandru Şiperco a fost membru CIO timp de 43 de ani, din 1955, până la moartea sa, în 1998.

George Ghe. Bibescu, primul român membru al CIO, a făcut parte doi ani din organizaţia olimpica internaţională, din 1899 şi 1901, chiar înainte de înfiinţarea forului olimpic naţional în 1924.

George Alexandro Plagino, primul sportiv român participant la Jocurile Olimpice moderne, la Paris în 1900, a fost ales ca membru CIO în 1908 în cadrul Sesiunii de la Londra, dar a fost retras de autorităţile comuniste în februarie 1948.

Ceilalţi opt membri CIO confirmaţi marţi sunt suedezul Stefan Holm, campion olimpic în 2004 la săritura în înălţime, kenyanul Paul Kibii Tergat, cvintuplu campion mondial la cross-country, Larry Probst, un înalt responsabil al Comitetului Olimpic American, brazilianul Bernard Rajzman, filipineza Mikaela Maria Antonia Cojuangco-Jaworski, rusul Alexander Jukov, etiopianca Dagmawit Girmay Berhane şi olandezul Camiel Eurlings.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici