Octavian Morariu: Bazinul olimpic de la Izvorani va fi deschis şi pentru copiii din această zonă

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat că bazinul olimpic de la Izvorani, inaugurat miercuri, va fi deschis şi copiilor din comunele învecinate care vor să practice înotul sau să înveţe să înoate.

1575 afișări
Imaginea articolului Octavian Morariu: Bazinul olimpic de la Izvorani va fi deschis şi pentru copiii din această zonă

Octavian Morariu: Bazinul olimpic de la Izvorani va fi deschis şi pentru copiii din această zonă (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"În proiectul nostru privind acest bazin sunt vizaţi şi copiii din zona Izvoraniului. Vrem ca bazinul să fie deschis pentru cei care doresc să înveţe să înoate, să practice înotul şi, de ce nu, poate se vor îndrepta mai târziu spre performanţele acestui sport. Atunci când bazinul nu va fi ocupat, copiii din împrejurimi vor putea intra aici gratuit", a spus Morariu.

La inaugurarea bazinului din cadrul Complexului Olimpic "Sydney 2000" au participat preşedinţii federaţiilor de sporturi olimpice, reprezentanţi ai COSR, MTS şi consilierul prezidenţial Mariana Bitang. Panglica de inaugurare a fost tăiată de ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, preşedintele COSR, Octavian Morariu şi fostul preşedinte al COSR, Ion Ţiriac.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a afirmat că inaugurarea bazinului de la Izvorani reprezintă o mare realizare pentru sportul românesc. "Pentru noi este o mare bucurie, pentru că prin această inaugurare se întregeşte Complexul Olimpic de la Izvorani. Avem un teren de atletism, o sala de gimnastică, o sală polivalentă, iar acum am finalizat şi bazinul. Mai avem un hotel care sper că va fi finalizat în 2-3 luni şi vrem să mai facem un centru de recuperare performant, pentru sportivii care vor suferi accidentări. Din tot ceea ce am văzut în Europa şi în lume, acest complex de la Izvorani este printre cele mai performante. Totuşi, eforturile noastre nu se opresc aici. Această bază are nevoie şi de întreţinere şi sper ca Ministerul Tineretului şi Sportului să fie alături de noi şi în acest demers", a adăugat Morariu.

Oficialul COSR a menţionat că Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon şi Federaţia Română de Polo au motive de bucurie odată cu deschiderea acestui bazin: "De foarte mulţi ani, nataţia şi polo suferă din cauza lipsei unui astfel de bazin. Am discutat de nenumărate ori cu cei din Guvern şi astăzi s-a materializat acest bazin, dar sper ca în viitor să apară mai multe astfel de bazine. Cele două federaţii mi-au solicitat deja să mărim tribunele, pentru a putea organiza aici şi competiţii importante".

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a precizat că bazinul de la Izvorani reprezintă o şansă în plus pentru cei care se vor pregăti de competiţiile internaţionale majore. "Bazinul olimpic este o şansă pentru ceea ce înseamnă sportul de performanţă, pentru înotul de performanţă. Sper ca tinerii să vină aici într-un număr cât mai mare. Sportivii noştri cred că vor avea de acum mai multe şanse la campionatele europene, mondiale şi la Olimpiada de la Londra care se apropie. Mă bucură că acest bazin va fi deschis şi pentru copiii din zonă. Dacă în Franţa Guvernul a construit piscine în şcoli şi a impus ca fiecare copil să înveţe să înoate până în clasa a IV-a, iată că noi am făcut astăzi un prim pas în acest demers. Vom face eforturi pentru a continua investiţiile şi vom înfiinţa şi alte complexe naţionale în ţară", a declarat Ridzi.

Invitat la inaugurarea bazinului de la Izvorani în calitate de preşedinte fondator al COSR, Ion Ţiriac a spus că, în urmă cu 10 ani, pe terenul pe care s-a construit Complexul Olimpic "Sydney 2000" era un lan de porumb. "Aceast diamant inaugurat astăzi pe locul căruia, în urmă cu 10 ani era un lan de porumb, este meritul COSR. Însă, trebuie să mulţumim politicului din ultimii 9-10 ani, indiferent de culoare, pentru că şi el a contribuit la această realizare. Totuşi, cu o rândunică nu se face primăvară. În momentul în care fiecare judeţ va avea un astfel de pui atunci vom putea avea o selecţie naturală primordială. Această treabă făcută la Izvorani este una de viitor şi nu trebuie să ne aşteptăm ca mâine să vedem rezultatele", a explicat Ion Ţiriac.

Fostul tenisman consideră că România nu mai are mulţi sportivi, iar alte succesele importante trebuie aşteptate într-un viitor mai îndepărtat. "Noi am avut o moştenire enormă în trecut pe care am consumat-o. Baza sportivă s-a terminat şi aia. Acum, în bazele sportive avem blocuri, grajduri cu cai, porci şi măgari, cu toate că legea dată pe vremea mea este încă în vigoare. Trebuie să semănăm de astăzi şi să aşteptăm rezultatele abia peste 10-12 ani", a adăugat Ţiriac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici