Olanda este noua campioană mondială la handbal feminin

Echipa naţională de handbal feminin a Olandei a câştigat finala Campionatului Mondial din Japonia în faţa selecţionatei Spaniei, scor 30-29 (16-13).

1213 afișări
Imaginea articolului Olanda este noua campioană mondială la handbal feminin

Olanda este noua campioană mondială la handbal feminin

Acesta este primul titlul mondial la handbal feminin cucerit de olandeze. Reprezentativa pregătită de selecţionerul francez Emmanuel Mayonnade (36 de ani) a mai ajuns în finala turneului final, în urmă cu patru ani, atunci când a pierdut în faţa naţionalei Norvegiei.

Spania a fost în avantaj la începutul meciului, în minutul 8, ibericele aveau scorul de partea lor, 7-3. Olandezele au egalat la 9 şi la 12, iar la pauză tabela de marcaj arată 16-13 pentru actuala "regina a lumii". În repriza a doua, Olanda a continuat să fie în avantaj. În minutul 59 tabela de marcaj arăta 29-29, moment în care echipa pregătită de Emmanuel Mayonnade a câştigat dramatic meciul, după ce Lois Abbingh a transformat lovitura de şapte metri decisivă, cu şase secunde înainte de final.

"Trebuie să fim pregătiţi să facem încă un meci mare", a spus selecţionerul Olandei, Emmanuel Mayonnade, înaintea meciului cu Spania, potrivit digisport.ro.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici