Olanda joacă finala Cupei Mondiale pentru a treia oară în istoria sa

Reprezentativa Olandei s-a calificat în finala Cupei Mondiale pentru a treia oară în istoria sa, prima oară după 1978, după ce a trecut, marţi, la Cape Town, cu scorul de 3-1, de naţionala Uruguayului.

38 afișări
Imaginea articolului Olanda joacă finala Cupei Mondiale pentru a treia oară în istoria sa

Olanda joacă finala Cupei Mondiale pentru a treia oară în istoria sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Elevii lui Bert van Marwijk pot depăşi acum generaţia "fotbalului total", care a jucat două finale mondiale în 1974 şi 1978, pierdute în faţa Germaniei Federale, respectiv Argentinei. La fiecare din cele două ediţii, olandezii au jucat cu naţionala ţării gazdă, lucru care nu se va întâmpla acum, deoarece Africa de Sud a fost eliminată încă din faza grupelor. În schimb, olandezii au un titlu european, în 1988.

Uruguay, învinsa de marţi, este dublă campioană mondială, în 1930 şi 1950.

Olanda va întâlni în finala de la 11 iulie învingătoarea meciului dintre Spania şi Germania, în timp ce Uruguay va juca "finala mică", în compania învinsei din partida menţionată.

Află aici care este programul Cupei Mondiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici