Oltchim a învins Dinamo Volgograd, scor 30-24, în Liga Campionilor

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins duminică, pe teren propriu, formaţia rusă Dinamo Volgograd, scor 30-24 (16-9), în cel de-al doilea meci din grupa a II-a a principală a Ligii Campionilor.

21 afișări
Imaginea articolului Oltchim a învins Dinamo Volgograd, scor 30-24, în Liga Campionilor

Oltchim a învins Dinamo Volgograd, scor 30-24, în Liga Campionilor (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Primele minute au fost pline de greşeli, de ambele părţi, şi cu doar trei goluri marcate (1-2, min. 8). Ramona Maier a adus egalarea de la 7 metri, 2-2, după care Oltchim a trecut la conducere pentru prima dată, 4-3 (min. 10). Apărarea vâlceană a funcţionat la parametri optimi, blocând schemele adverse şi aducând siguranţă pentru Paula Ungureanu, care a închis poarta de câteva ori (9-6, min. 16). Dinamo Volgograd nu a găsit soluţii până la pauză, înghesuind jocul la linia de 9 metri, însă fără succes în faţa defensivei vâlcene, 13-7 (min. 25) şi 16-9, după 30 de minute.

Partea a doua a confruntării a fost dominată tot de campioana României, care a fost greu de oprit în faza ofensivă, în timp ce apărarea a fost condusă excelent de Luca şi Beşe. Dinamo a făcut eforturi disperate să reducă diferenţa, dar i-a fost imposibil să întoarcă soarta meciului (20-13, min. 40), mai ales că Oltchim a avut de partea sa şi peste 2000 de fani înfocaţi, care au aplaudat minute în şir prima performanţă a favoritelor pe teren propriu, în grupa a II-a principală.

Marcatoare:

Oltchim - Neagu 5 goluri, Stanca 5, Vizitiu 5, Maier 4, Lecuşanu 4, Puşcaşu 3, Fiera 2, Manea 1, Beşe 1.

Dinamo - Levina 6 goluri, Grebenkina 5, Avdekova 4, Khmyrova 4, Kochetova 3, Makeeva 2.

În prima partidă din grupa a II-a, campioana României a învins în deplasare Hypo Viena, scor 31-26 (18-13).

Sâmbătă, pe teren propriu, Viborg HK a dispus de austricele de la Hypo, cu 35-26. Oltchim îşi păstrează locul I în grupă, cu 4 puncte, urmată de Viborg HK, tot cu 4, Dinamo Volgograd şi Hypo, ambele cu 0 puncte.

În următoarea etapă din grupă, Dinamo Volgograd va primi vizia celor de la Hypo Viena (în 20 februarie), în timp ce Oltchim va juca pe teren propriu, cu campioana Europei, la care joacă şi Cristina Vărzaru, Viborg HK (21 februarie).

Primele două clasate în fiecare din cele două grupe principale se vor califica în semifinalele Ligii Campionilor. Obiectivul acestui sezon european pentru Oltchim este jucarea finalei competiţiei, în care anul trecut s-a oprit în penultimul act.

Oltchim a rămas singura echipă de handbal feminin care reprezintă România în cupele europene în acest sezon, după eliminarea de duminică a formaţiilor Ştiinţa HCM Baia Mare (Cupa EHF) şi Dunărea Brăila (Cupa Cupelor).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici