Oltchim deţine recordul de jucătoare la CM din China dintre echipele de Liga Campionilor

Federaţia Europeană de Handbal a publicat, miercuri, o analiză pe site-ul oficial, o analiză în care se relevă faptul că la CM din China participă 75 de jucătoare, care evoluează şi în Liga Campionilor, Oltchim Râmnicu Vâlcea deţinând recordul de echipă cu cele mai multe handbaliste.

25 afișări
Imaginea articolului Oltchim deţine recordul de jucătoare la CM din China dintre echipele de Liga Campionilor

Oltchim deţine recordul de jucătoare la CM din China dintre echipele de Liga Campionilor (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Liga Campionilor a intrat într-o pauză, dar toate vedetele joacă la Campionatul Mondial din China. 75 de jucătoare, de la 12 echipe din cele 24 aflate în China sunt angrenate şi în Liga Campionilor, majoritatea de echipe de top", se arată în analiza publicată pe site-ul EHF.

Echipa României, una din favoritele la medalii, este formată în majoritate din jucătoare de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, 11 jucătoare din cele 16 de la naţională aducând recordul de participare al unei formaţii din Liga Campionilor. De asemenea, România împreună cu campioana Norvegia au un alt record: 13 jucătoare din cele 16 ale echipelor lor naţionale joacă în Liga Campionilor. Cele două reprezentative sunt urmate de cea a Rusiei, cu 12 jucătoare angrenate în cea mai puternică întrecere continentală de cluburi.

Danemarca este singura naţiune participantă cu jucătoare provenind de la trei cluburi angrenate în Liga Campionilor: Viborg (6 jucătoare), FCK Handbold (5) şi Aalborg (4). După Viborg, alte patru echipe din Liga Campionilor au câte şase jucătoare la CM din China: Zvezda Zvenigorod, Leipzig, Hypo Viena şi Gyor ETO, în timp ce Larvik, Dinamo Volgograd, Metz şi Byasen Trondheim au câte cinci.

EHF mai aminteşte faptul că de la CM din China absentează nume mari: handbalista germană Grit Jurack (însărcinată), Valentina Elisei-Ardean (accidentată) sau Gorica Acimovici (Austria).

"Aruncând o scurtă privire asupra favoritelor turneului din China, puteţi fi siguri că unele jucătoare de la echipe din Liga Campionilor vor ridica trofeul în 20 decembrie, Norvegia, Rusia, Ungaria, România sau Spania vizând titlul mondial", se arată în finalul analizei EHF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici