Oltchim Râmnicu Vâlcea a pierdut cu Gyor ETO în Liga Campionilor

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost învinsă sâmbătă, în deplasare, de formaţia Gyor ETO, cu scorul de 30-28 (15-13), în ultimul meci din grupa B principală a Ligii Campionilor.

115 afișări
Imaginea articolului Oltchim Râmnicu Vâlcea a pierdut cu Gyor ETO în Liga Campionilor

Oltchim Râmnicu Vâlcea a pierdut cu Gyor ETO în Liga Campionilor (Imagine: Mediafax Foto)

Fiind deja calificate în semifinale, încă din etapa trecută, celor două formaţii le-a rămas drept miză victoria, dar pentru a-şi asigura prima poziţie în grupa B şi, implicit, jucarea returului din semifinale în faţa propriilor suporteri.

Meciul a început echilibrat, 3-3 (min. 7), dar Oltchim a reuşit să preia conducerea, 3-4, pentru prima dată, printr-un contraatac devastator al Ramonei Maier. Gazdele au revenit, 8-6 (min. 12), graţie unor realizări personale ale pivotului de origine română Simona Spiridon, dublate de cele ale centrului Gorbicz (10-7, min. 17). Până la pauză, Oltchim nu a reuşit să egaleze, scor 15-13.

Gyor a dominat şi debutul părţii secunde (17-13, min. 32), dar Oltchim a ţinut aproape, 17-17 (min. 37), egalând în inferioritate numerică şi, mai mult, trecând în avantaj, 20-21 (min. 43).

Până la final, partida a mers "cap la cap" (24-24, min. 51), dar la scorul 26-25 (min. 52), Luca a faultat, fiind eliminată, astfel că Gyor a reuşit să se detaşeze la două goluri, 27-25. Gazdele nu au mai cedat avantajul fragil, ieşind învingătoare şi totodată încheind grupa B pe prima poziţie, cu 9 puncte, în timp ce Oltchim a rămas pe locul secund, cu 6 şi un bilanţ de trei victorii şi trei înfrângeri.

Marcatoarele Oltchimului au fost Puşcaşu 6, Shymkute 5, Meiroşu 5, Elisei-Ardean 4, Manea 3, Berehoiu 3, Maier 1, Luca 1, în timp ce Gyor le-a avut în prim-plan pe Tomori cu 8 reuşite şi Gorbicz, cu 7.

Oltchim îşi va afla adversara din semifinale, tot sâmbătă, derby-ul grupei A, dintre Viborg HK şi Hypo Viena, începând la ora 17.15. Ambele formaţii din grupa A sunt şi ele calificate în semifinale.

Campioana României va juca în semifinale în compania echipei de pe locul 1 în grupa A, ocupat înaintea meciului din Danemarca de Hypo Viena.

Semifinalele Ligii Campionilor se vor desfăşura între 8-12 aprilie (turul), respectiv 15-19 aprilie (returul), în funcţie de tragerea la sorţi a ordinii meciurilor din 24 martie, de la Viena, şi de cum se vor înţelege echipele calificate asupra datelor de disputare.

Finala competiţiei se va disputa tot în dublă manşă, în 9-10 mai (turul), respectiv 16-17 mai (returul).

Oltchim Râmnicu Vâlcea este prima echipă din România care s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici