Oltchim Râmnicu Vâlcea, campioană pentru a şaptea oară consecutiv

Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a câştigat matematic cel de-al şaptelea titlu consecutiv de campioană a României, şi al 19-lea în total, joi, pe teren propriu, după ce a învins formaţia Danubius Galaţi, scor 32-20 (18-9), într-un meci din etapa a XX-a a Ligii Naţionale.

330 afișări
Imaginea articolului Oltchim Râmnicu Vâlcea, campioană pentru a şaptea oară consecutiv

Oltchim Râmnicu Vâlcea, campioană pentru a şaptea oară consecutiv (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Cu victoria de joi, Oltchim a acumulat 34 de puncte, faţă de cele 28 ale echipei clasate pe locul secund, HCM Baia Mare, cu două etape înainte de finalul sezonului.

Mai mult, Oltchim mai are de jucat şi restanţa din etapa a XIX-a, cu vicecampioana "U" Jolidon Cluj, duminică, în deplasare.

Handbalistele de la Oltchim au câştigat al şaptelea titlu naţional consecutiv şi al 19-lea în total din palmares, în faţa propriilor suporteri. Chiar dacă parcursul în Liga Campionilor s-a încheiat în semifinale, jucătoarele lui Jakob Vestergaard s-au bucurat joi seară de câştigarea primului trofeu din actuala stagiune. Al doilea pe care îl pot cuceri este Cupa României, la finalul lunii mai.

Victoria de joi seară a avut şi o altă semnificaţie, aceasta reprezentând şi un cadou pentru Oana Manea, care a împlinit 28 de ani.

Tot joi, în etapa a XX-a s-au mai înregistrat rezultatele: CSM Ploieşti - HCM Baia Mare 32-40 şi Corona Braşov - HCM Roman 23-24. Miercuri, Dunărea Brăila a învins "U" Jolidon Cluj, cu 27-25, în timp ce ultima partidă a etapei se va juca duminică, între HC Zalău şi SCM Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici