Omagiu adus rutierului Wouter Weylandt în etapa a IV-a a Turului Italiei

Rutierii participanţi la Turul Italiei i-au lăsat pe coechipierii lui Wouter Weylandt să treacă linia de sosire în etapa a IV-a, în semn de omagiu faţă de sportivul belgian, care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut, luni, pe coborârea din Passo del Bocco.

157 afișări
Imaginea articolului Omagiu adus rutierului Wouter Weylandt în etapa a IV-a a Turului Italiei

Omagiu adus rutierului Wouter Weylandt în etapa a IV-a a Turului Italiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Etapa a IV-a din Turul Italiei, care s-a desfăşurat pe distanţa de 216 kilometri, între oraşele Genova şi Livorno, a fost neutralizată în urma decesului ciclistului belgian al echipei Leopard.

Timp de aproximativ şase ore, rutierii celor 23 de echipe participante au rulat în ordinea inversă a clasamentului general, în final, echipa britanicului David Millar, deţinătorul tricoului roz, lăsându-i pe cei de la Leopold să treacă linia de sosire, ţinându-se de umăr şi în lacrimi.

Valoarea premiilor acordate pentru această etapă va fi donată familiei rutierului belgian, a declarat directorul Turului Italiei, Angelo Zomegnan.

Rutierul belgian Wouter Weylandt, în vârstă de 26 de ani, a murit luni, fiind victima unei căzături în etapa a treia a Turului Italiei. Weylandt, care a pierdut mult sânge, a căzut în coborârea din Passo del Bocco. După ce a pierdut controlul asupra bicicletei, el s-a izbit de un zid şi a suferit mai multe răni, între care una la baza craniului.

Coechipierul lui Weylandt, americanul Tyler Farrar, care era prieten bun cu acesta, a anunţat că va părăsi Turul Italiei după etapa a IV-a. În schimb, la cererea tatălui lui Weylandt, echipa Leopold îşi va continua participarea.

Etapa a V-a a competiţiei, programată între Piombino şi Orvieto, va avea loc miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici