Omul care a transformat NBA într-un mare succes a murit la vârsta de 77 de ani

NBA a început anul 2020 în doliu. A anunţat moartea celui care a fost timp de 30 de ani preşedintele NBA, David Stern (77 de ani). Acesta nu a reuşit să îşi revină, după ce a suferit un accident cerebral vascular, într-un restaurant din New York, la 17 decembrie 2019.

615 afișări
Imaginea articolului Omul care a transformat NBA într-un mare succes a murit la vârsta de 77 de ani

Omul care a transformat NBAîntr-un succes a murit la vârsta de 77 de ani

David Stern a condus într-un mod benefic NBA-ul, începând cu anul 1984 până în 2014, reuşind un salt economic impresionant al competiţiei, care s-a transformat într-o mare multinaţională. A obţinut contracte de milioane de euro pentru jucători, cu ajutorul banilor veniţi din drepturile TV, dar şi prin creşterea valorilor tuturor francizelor, transformând NBA-ul într-un mare business.

Stern a renunţat să mai conducă NBA-ul în 2014, lăsând funcţia de preşedinte celui care i-a fost "secund" mulţi ani la rând, Adam Siler. Acesta din urmă a continuat drumul început de Stern, reuşind să semneze contracte importante cu televiziunile şi, astfel, salariile jucătorilor au crescut din ce în ce mai mult.

"Timp de 22 de ani, am avut norocul să-l văd pe David în acţiune. Era un mentor şi unul dintre cei mai dragi prieteni d-ai mei", a spus Adam Silver, preşedintele NBA, într-un comunicat, care a mai adăugat:

"Petrecem ore în şir în birou, pe teren, în avioane, acolo unde baschetul ne ducea. La fel ca toate legendele din NBA, David avea calităţi extraordinare, dar cu el se discutua mereu lucrurile fundamentale: pregătirea, atenţia la detalii şi mult efort şi muncă".

După ce a suferit accidentul cerebral vascular, David Stern a fost internat într-un spital din New York. Până la anunţul oficial al celor de la NBA nu existau veşti despre starea de sănătate a fostului preşedinte. David Stern a murit la vârsta de 77 de ani, anunţul fiind făcut de NBA în prima zi a anului 2020.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nba,
david stern,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici