Omul de afaceri Nicoale Sarcină spune că nu intenţionează să investească la FC Rapid

Omul de afaceri Nicolae Sarcină a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că doreşte să devină acţionar la Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, el infirmând cu această ocazie o eventuală viitoare implicare a sa în finanţarea clubului Rapid Bucureşti.

242 afișări
Imaginea articolului Omul de afaceri Nicoale Sarcină spune că nu intenţionează să investească la FC Rapid

Omul de afaceri Nicoale Sarcină spune că nu intenţionează să investească la FC Rapid (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Sarcină, patron al firmei Succes Nic Com SRL, care are peste 20.000 de angajaţi, cu activităţi în comerţ, minerit şi energie, afirmă că doreşte să susţină financiar echipa din Târgu Jiu, care a încheiat anul trecut pe locul doi în clasament, fiind vicecampioană a României.

Omul de afaceri menţionează că nu s-a gândit deocamdată la o sumă cu care să contribuie la finanţarea echipei Pandurii, el precizând că este dispus să aloce fondurile necesare care să ajute clubul să câştige campionatul în următorii 2-3 ani.

"Nu am făcut calcule pentru a prezenta o sumă, dar vreau să aduc firma Succes la Pandurii. Nu mai am nicio discuţie cu cei de la Rapid şi nu o să merg acolo pentru că lucrurile sunt destul de dificile la ei. Au doi acţionari şi sunt convins că vor reuşi să rezolve problemele de la Rapid. Eu vreau să fiu lângă echipa de suflet a gorjenilor pentru că mulţi dintre angajaţii mei sunt din Gorj şi mulţi dintre clienţii magazinelor sunt tot de aici şi cred că împreună putem face o treabă bună la Pandurii", a declarat Nicolae Sarcină.

Omul de afaceri afirmă că o decizie finală în privinţa intrării sale în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Pandurii o va lua după ce echipa va finaliza procedurile de licenţiere pentru acest an. Atunci ar urma să fie stabilit şi un buget cu care firma Succes Nic Com să contribuie la finanţarea echipei Pandurii.

"Eu sper să fie de acord cu intrarea mea în AGA şi ceilalţi acţionari de la echipă. Nu cred că vor fi probleme, dar deocamdată aştept să se finalizeze procedurile de licenţiere şi apoi o să trecem la documente. Vreau să ajut echipa să ajungă până pe locul 1 în clasament. Dacă va fi nevoie în lot de 1-2 brazilieni şi o să trebuiască bani, evident că voi ajuta financiar dacă aducerea lor la lot va ajuta echipa să atingă acest obiectiv", a mai declarat Sarcină.

Firma omului de afaceri are activităţi în comerţul cu amănuntul şi en-gross, magazinele grupului Succes fiind amplasate în mai multe judeţe din ţară, cele mai multe fiind situate însă în judeţul Gorj. Compania lui Nicolae Sarcină a achiziţionat în 2012 magazinele PIC de la Piteşti şi Craiova, pe care le-a reintrodus în circuitul comercial după ce au fost reamenajate.

Succes Nic Com derulează, de asemenea, activităţi în minerit şi energie, transport, mass-media, distribuţia de produse petroliere, precum şi în alte domenii.

Pandurii Târgu Jiu este un club sportiv organizat ca o asociaţie non-profit, membrii fondatori fiind Complexul Energetic Oltenia, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, Artego SA Târgu Jiu, Primăria Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj, ultima instituţie intrând în acţionariatul clubului la începutul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici