Oradea. 322 de sportivi din 27 de ţări, la Campionatul European de Înot în Ape Îngheţate

Pentru prima dată, Oradea găzduieşte, de joi până duminică, Campionatul European de Înot în Ape Îngheţate, competiţie la care vor participa 322 de sportivi din 27 de ţări.

160 afișări
Imaginea articolului Oradea. 322 de sportivi din 27 de ţări, la Campionatul European de Înot în Ape Îngheţate

Sursa foto: Facebook/Visit Oradea

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, evenimentul se va desfăşura în aer liber, la Bazinul Olimpic, şi este organizat de IISA (International Ice Swimming Association), Asociaţia Sportivă Ice Swimming and Open Water, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Visit Oradea şi CSM Oradea.

„Pentru noi este o mândrie că putem fi gazda acestui eveniment de mare anvergură. Ne bucură foarte mult că municipiul dispune de infrastructura necesară organizării unor astfel de evenimente, totodată sper ca şi Campionatul Mondial să fie organizat, dacă e posibil, în Oradea. De asemenea, invit orădenii să participe în număr cât mai mare la acest eveniment unic în oraşul nostru”, a menţionat viceprimarul oraşului, Marcel Dragoş.

Competiţia întruneşte la Oradea 322 de participanţi din 27 de ţări, inclusiv legendele acestui sport extrem, care vor concura într-o apă cu o temperatură sub 5 grade Celsius.

România participă şi ea la campionat

România are un lot format din 35 de înotători profesionişti şi amatori. Tricolorii sunt coordonaţi de Paul Georgescu, campion mondial în acest sport în proba de 500 de metri.

„Este o competiţie foarte importantă pentru noi din mai multe motive, aşa cum am spus este primul campionat european de înot în ape îngheţate şi este la fel de important precum campionatul care s-a desfăşurat în Franţa. De asemenea, pentru mine are şi o specialitate aparte: cu toate că eu m-am născut în Africa de Sud, tatăl meu este clujean, practic pentru mine este ca şi cum aş fi venit din nou acasă în Oradea. Am încercat deja apa, care este rece, dar nu foarte rece”, a declarat Ram Barkai, preşedintele International Ice Swimming Association,

Concursul va avea loc în zilele de 2, 3 şi 4 februarie. Dimineaţa, între orele 9.00 şi 13.00, se vor desfăşura seriile, iar înotătorii cu cei mai buni 8 timpi se vor lupta pentru podium, în nocturnă, în sesiunea de seară, de la 16.30 la 18.00. La competiţie vor participa de asemenea şi 12 sportivi paraolimpici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici