Orest Tereşciuk: Respectăm echipa României, dar suntem încrezători în şansele noastre

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Ucrainei, Orest Tereşciuc, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că respectă formaţia României, cu care va juca în turul doi al Grupei I a Zonei Euro-africane, precizând că este încrezător în şansele de calificare ale ucrainenilor.

51 afișări
Imaginea articolului Orest Tereşciuk: Respectăm echipa României, dar suntem încrezători în şansele noastre

Orest Tereşciuk: Respectăm echipa României, dar suntem încrezători în şansele noastre

"Ştim că ne aşteaptă un meci foarte greu. Avem un mare respect pentru echipa României, însă, în acelaşi timp, suntem încrezători în şansele noastre. Terenul de zgură nu este favoritul nostru, însă toţi jucătorii noştri au jucat pe zgură în acest an. Nu cred că românii vor avea un avantaj prea mare din acest punct de vedere", a spus Tereşciuk.

Tenismanul Illia Marcenko, care, în 2009, a fost învins de Victor Hănescu, scor 6-3, 6-4, în optimile turneului de la Sankt Petersburg, a precizat că meciul din Cupa Davis nu se poate compara cu cel din Rusia. "Meciul meu cu Hănescu, de anul trecut, a fost unul diferit, în primul rând, pentru că s-a jucat pe o suprafaţă mai rapidă. Aici va fi o situaţie diferită, amândoi vom juca pentru o echipă, iar sistemul va fi unul de cinci seturi. Sper să joc cât mai bine", a afirmat Marcenko.

Cel mai bine clasat jucător care face parte din echipa Ucrainei, Serghei Stahovski, consideră că şansele celor două echipe în meciul din Cupa Davis sunt împărţite în mod egal: "Hănescu este cel mai bine clasat jucător român şi cu siguranţă se va vedea acest lucru. Crivoi nu este nici el foarte departe de prima sută din clasamentul ATP, iar în cazul în care va juca ne va fi foarte greu. Cred că şansele celor două echipe sunt împărţite în mod egal, dar sperăm să ieşim până la urmă învingători".

România va juca împotriva Ucrainei în turul doi al Grupei I a Zonei Euro-africane din Cupa Davis în perioada 7-9 mai, la Arenele "BNR" din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici