Organizatorii competiţiei Raliul Europei Centrale – Dakar Series inspectează traseul

Organizatorii competiţiei Raliul Europei Centrale – Dakar Series au revenit în aceste zile în Maramureş ca să inspecteze traseul şi să stabilească detaliile complete pentru desfăşurarea competiţiei, mai ales că acest judeţ a devenit centrul de greutate după renunţarea la traseul prin Sovata.

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului Organizatorii competiţiei Raliul Europei Centrale – Dakar Series inspectează traseul

Organizatorii competiţiei Raliul Europei Centrale – Dakar Series inspectează traseul (Imagine: Mediafax Foto)

Organizatorii francezi au solicitat măsuri suplimentare de pază în interiorul parcului de asistenţă tehnică care va fi amenajat în centrul municipiului Baia Mare, dar şi suplimentarea containerelor şi pubelelor pentru depozitarea deşeurilor.

De asemenea, organizatorii au cerut salubrizarea traseului din zonele montane, autorităţile maramureşene dând dispoziţie în acest sens primarilor din localităţile pe raza cărora se desfăşoară raliul, să cureţe drumul.

Prefectul Bondi Gyöngyike, care coordonează comitetul local de organizare, a declarat că schimbările survenite în cadrul competiţiei contribuie la oportunităţi care, printr-o bună organizare şi derulare a manifestării, pot să devină favorabile pentru judeţul Maramureş şi municipiul Baia Mare.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că populaţia va fi informată în legătură cu traseul competiţiei, dar şi despre eventualele discofonturi pe care ar putea să le aibă, fie prin devierea circulaţiei, fie fonice sau de altă natură.

Prefectul a adăugat că vor fi luate măsuri de către Poliţie pentru fluidizarea circulaţiei rutiere pe traseul de concurs.

În perioada imediat următoare se va acţiona pentru obţinerea acceptului de traversare a centrului municipiului Sighetu Marmaţiei de către camioanele înscrise la Raliul Europei Centrale.

Preşedintele fundaţiei Ranedo Baia Mare şi membru în comitetul de organizare, Ioan Pop, a declarat la rândul său că startul competiţie va avea loc duminică, 20 aprilie, la Budapesta, urmând ca sosirea în Baia Mare să aibă loc în după-amiaza aceleiaşi zile în parcul de asistenţă tehnică din centrul municipiului băimărean, amenajat în centrul oraşului.

În dimineaţa zilei de luni, 21 aprilie, se va pleca în raliul Dakar pe traseul Baia Mare-Seini-Oraşul Nou-Huta-Certeze-Săpânţa-Pleşca-Izvoare-DN 18 (Gutâi)-Baia Mare, urmând ca acest traseu să fie refăcut în sens invers.

Proba specială pe traseul montan are o lungime de aproximativ o sută de kilometri.

Organizatorii au declarat că pentru buna derulare a competiţiei vor fi amenajate pe traseu, împreună cu organizatorii şi structurile Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) locuri speciale pentru spectatorii care vor dori să urmărească desfăşurarea raliului în condiţii de siguranţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici